În Bucureşti
În Bucureşti traficul a fost blocat de către protestatari în jurul orei 11.20, pe sensul dinspre Nicolae Titulescu spre Palatul Victoria. După aproximativ zece minute, şoferii au deblocat traficul, însă apoi au încercat să forţeze cordonul de jandarmi care se aflau în zonă şi au avut o altercaţie cu forţele de ordine.
În aceste condiţii, traficul a fost oprit de poliţişti şi jandarmi pe sensul dinspre bulevardul Nicolae Titulescu spre Guvern, iar cei aproximativ o sută de protestatari care se aflau în parcarea din faţa Guvernului, spre bulevardul Titulescu, s-au manifestat zgomotos, scandând "Taxa este o hoţie".
Sorin Oprescu s-a întâlnit şi el cu o delegaţie a protestatarilor veniţi în faţa sediului Primăriei Capitalei pentru a cere autorizaţie pentru un miting protest pe care vor să îl organizeze marţi 16 decembrie.
În ţară
Revolta împotriva taxei auto in varianta noua a fost cît pe ce să scape de sub control la Timişoara. Pînă şi pietonii au fost târâti cu forţa la marş. La un pas de linşaj au fost şi cei care au încercat să treacă printre oamenii care blocaseră şoseaua.
Nebunia s-a răspândit până-n Arad. Maşinile protestatarilor au format coloane uriaşe, semn că poliţiştii n-au stat o clipă. La fel s-a intamplat şi în Cluj. Vămile din vestul ţarii au fost sâmbătă trecători imposibil de trecut. Drumul european 60, către Borş, a fost închis la Oradea.
Nici măcar amenzile nu i-au îndepărtat pe protestatarii din Suceava, unde Drumul European 85 a fost blocat două ore. Toate aceste miscări au fost puse la cale de români care au trimis mesaje pe internet imediat ce Guvernul a anunţat triplarea taxei auto pentru maşinile second-hand din 15 decembrie.
Peste 300 de şoferi s-au adunat lângă Sala Sporturilor Transilvania din Sibiu, de unde au pornit într-un marş cu maşinile pe străzile din oraş. Timp de o oră, cât a durat protestul, sibienii care şi-au echipat maşinile cu steaguri şi pancarde cu mesaje anti-taxă au străbătut străzile oraşului, claxonând şi scandând împotriva politicienilor.