Succesorul lui Lamborghini Huracan va fi lansat în 16 august. Va folosi un nou motor V8 hibrid

Autor: Ionuț Vîlciu 29 iul. 2024 Știri auto
Succesorul lui Lamborghini Huracan va fi lansat în 16 august. Va folosi un nou motor V8 hibrid

Lamborghini anunță data oficială de lansare a noului său supercar. Cu succesorul lui Huracan vom face cunoștință în data de 16 august.

Producătorul italian a anunțat oficial când urmează să prezinte noul său supercar, mașină ce va înlocui în gamă Huracan. Odată cu ieșirea din producție a acestui, Lamborghini renunță complet la motorul V10 de 5,2 litri în favoarea unei motorizări V8 hibride.

După ce Aventador a fost înlocuit cu Revuelto, lui Huracan îi va veni rândul în curând. Noul model al italienilor, asemenea lui Revuelto, va fi un hibrid. Spre deosebire de Revuelto, care folosește un V12 de 6,5 litri, succesorul lui Huracan va folosi un motor V8, nou dezvoltat pentru acesta din moment ce R8 nu va primi o nouă generație în viitorul apropiat.

Noul supercar Lamborghini debutează la jumătate lunii august

Posibil numit Temerario, cel de-al treilea hibrid din gama italienilor ar urma să își facă debutul oficial la Monterey Car Week, relatează Motor1.

Spre deosebire de Gallardo și Huracan, care au fost înrudite cu Audi R8, viitorul supercar de la Lamborghini va fi construit de la zero. Motivul? Lamborghini produce destui bani încât să nu fie nevoit să mai depindă de Audi pentru proiectele sale.

Astfel, producătorul italian a dezvoltat un motor V8 de 4,0 complet nou, supraalimentat cu două turbine, care se va putea tura până la 10.000 RPM. Acesta a fost derivat din cel folosit pe mașina de curse SC63 LMDh cu care compania va concura în competițiile de anduranță.

Se pare că noua motorizare hibridă va dezvolta cel puțin 900 CP, ceea ce îl va face cu circa 250 CP mai puternic decât ultimele iterații Huracan. Totuși, cel mai probabil va fi și mai greu, dată fiind configurația hibridă a acestui nou propulsor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide