Subaru vrea să lanseze 3 SUV-uri electrice până în 2026. Mașinile vor fi dezvoltate alături de Toyota

Autor: Ionuț Vîlciu 15 mai 2024 Știri auto
Subaru vrea să lanseze 3 SUV-uri electrice până în 2026. Mașinile vor fi dezvoltate alături de Toyota

Subaru va colabora cu Toyota pentru dezvoltarea a trei noi SUV-uri ce vor fi lansate pe piață până în 2026.

Subaru a confirmat că un trio de SUV-uri complet electrice va fi lansat până în 2026. Potrivit Carscoops, mașinile vor fi dezvoltate cu ajutorul Toyota, deoarece compania dorește să minimizeze riscurile pe o piață incertă a vehiculelor electrice. Subaru și-a anunțat și rezultatele financiare anuale, înregistrând o creștere cu 75% a profitului operațional și o creștere cu 15% a vânzărilor globale.

Solterra, singurul vehicul electric din gama Subaru, a reprezentat doar 0,02% din vânzările globale ale producătorului auto în 2023. Producătorul auto japonez speră că extinderea gamei sale electrice cu mai multe SUV-uri va ajuta la atingerea obiectivului său pe termen lung. Japonezii vor ca 50% din vânzări să fie reprezentate de mașini electrice în viitor.

Subaru colaborează cu Toyota pentru a lansa 3 noi modele electrice

Subaru va lansa trei noi SUV-uri electrice până la sfârșitul lui 2026 și alte patru până la sfârșitul lui 2028. Pentru a scădea costurile de cercetare și dezvoltare, primele trei noi vehicule electrice vor fi dezvoltate de Toyota, la fel ca și Subaru Solterra, care este geamănul lui Toyota bZ4x. Al doilea val de vehicule electrice ar putea fi dezvoltat intern de Subaru, dar acest lucru rămâne de văzut.

Unul dintre cele trei SUV-uri viitoare care urmează să sosească până în 2026 va fi fabricat în uzina Subaru Yajima din Japonia. Altul va fi produs în SUA de Toyota, permițându-i să se califice pentru creditele fiscale federale pentru vehicule electrice.

„Prin această abordare de dezvoltare, producție și furnizare în comun, vom asigura flexibilitate în domeniile de dezvoltare și producție, atenuând în același timp riscurile cu Toyota Motor Corporation într-un moment în care este dificil să prezicem clar tendințele viitoare”, a declarat CEO-ul Subaru, Atsushi Osaki.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Subaru


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide