O șoferiță grăbită a rămas fără permis după ce a depășit viteza legală

Publicat: 13 08. 2021, 12:10
Actualizat: 13 08. 2021, 12:10

În data de 12 august, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au depistat o șoferiță care a apăsat prea mult pedala de accelerație.

S-a întâmplat pe Drumul Național 54, în afara orașului Corabia. O femeie de 30 de ani, din municipiul Craiova, a fost depistată în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 160 de km/h, pe un sector de drum unde limita maximă de viteză este de 90 de km/h.

Aceasta a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.450 de lei, fiindu-i reținut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Viteză excesivă este una din cele mai mari probleme în siguranța rutieră, mărind cu mult riscul producerii unui accident – este cauza principală în aproximativ 30% din accidentele de circulație mortale.

Aproximativ 40-50% din conducătorii auto nu respectă viteză recomandată, iar 10-20% dintre aceştia depăşesc limita de viteză cu mai mult de 10km/h. Viteză creşte riscul producerii unui accident rutier şi, de asemenea, probabilitatea provocării unor vătămări grave sau chiar a unui accident mortal.

Autoritățile vor să reactiveze radarele fixe pentru a-i tempera pe vitezomani

În încercarea de a-i potoli pe vitezomani, autorităţile române vor să reactiveze radarele fixe, informează Știrileprotv.ro.

Acestea aparţin Companiei Naţionale de Drumuri şi nu sunt folosite de mai bine de 10 ani pentru că, nu sunt omologate dar şi pentru că din legislaţie lipseşte termenul „viteza medie”.

Cu alte cuvinte, şoferii care vor depăşi viteza medie între două puncte de pe şosea vor fi amendaţi, de poliţie şi vor primi amenda acasă, în plic.

Radarele fixe ale CNAIR sunt instalate deja pe autostrăzile din România care au fost construite după 2010. Pe cei aproape 1000 de kilometri de şosea de viteză sunt mai bine de 20 de astfel de sisteme. Acum, sunt folosite doar pentru supraveghere.