Șoferii cu locuri plătite din Sectorul 4 pot cumpăra blocatoare pentru a-i împiedica pe cei fără loc de parcare să le ocupe locul. Cât costă un astfel de dispozitiv?
Primăria Sectorului 4 anunță că șoferii pot achiziționa dispozitive de blocare, astfel încât conducătorii auto fără locuri plătite să nu poată parca pe locurile de parcare deținute de altă persoană.
Bucureștiul, ca multe dintre marile orașe din Europa și nu numai, suferă de o populație mare a parcului auto, iar locurile de parcare pot fi destul de greu de găsit. În graba de a lăsa mașina în zona în care au treabă sau din purul fapt că nu vor să parcheze pe un loc cu plată, unii șoferi ocupă locurile plătite ale alor conducători auto. Pentru a încerca să oprească acest fenomen, Primăria oferă dispozitive de blocare proprietarilor de locuri de reședință.
Deținătorii locurilor de parcare de reședință aflate în Sectorului 4 pot achiziționa blocatoare automate. Persoanele interesate de un astfel de dispozitiv trebuie să depună o solicitare în acest sens prin intermediul registraturii online pe site-ul Mobilitateurbana4.ro sau în aplicația mobilă „Primaria Sector 4”.
Imediat ce această cerere va fi validată, cei interesați vor avea posibilitatea să achite o taxă de rezervare a blocatorului, în valoare de 400 de lei. Diferența până la suma totală de 1.239,98 lei, reprezentând tariful final al blocatorului (compus din prețul de achiziție, montare și punere în funcțiune și costul operațional, cu TVA inclus), va fi achitată odată cu montarea aparatului.
Totodată, din momentul în care a fost achiziționat, dispozitivul rămâne în proprietatea cumpărătorului, iar pentru o perioadă de 49 de luni va beneficia de garanție din partea furnizorului.
Dispozitivul de blocare este prevăzut cu o carcasă confecționată dintr-un material polimeric, întărit cu fibră de sticlă, braț prevăzut cu cod QR, rezistent la șocuri și lovituri, echipat cu detector de prezență vehicul, motorizare electrică, control cu telecomandă și acumulator reîncărcabil.