Ce a pățit un șofer din București care a parcat pe trecerea de pietoni?

Publicat: 10 02. 2021, 12:36
Actualizat: 10 02. 2021, 12:38

Un șofer din București care a parcat pe trecerea de pietoni a fost sancționat de cei care nu au putut să traverseze. Ce i-au scris pe capotă?

GALERIE FOTO

Acest șofer de Ford s-a luat cu mâinile de cap dimineața când a ajuns la mașină. Parcase seara pe o trecere de pietoni pentru că acela era singurul spațiu liber din zonă în care își putuse lăsa mașina. Nu s-a gândit însă, că pietonii își vor face singuri dreptate. Acum este nevoit să-și ducă mașina la vopsitorie.

Pe capota lui este scris cu spray negru “Trecere de pietoni”. (vezi GALERIA FOTO). Nu este nici pe departe singurul șofer care ignoră „zebra” de pe asfalt. Parcarea pe trecerea de pietoni este o practică foarte comună în București. Dovadă stau imaginile publicate pe grupul de Facebook „Ai parcat ca un bou„. (GALERIE FOTO)

Legea ne interzice să ne facem singuri dreptate și ne și sancționează în astfel de cazuri. Așadar, dacă autorul faptei va fi prins, acesta riscă pedeapsa cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amendă pentru distrugere.

Ce pățește un șofer parcat pe trecerea de pietoni?

Potrivit Codului Rutier, se interzice oprirea voluntară a vehiculelor în locul unde este instalat indicatorul “Trecere de pietoni” sau pe marcajele de traversare pentru pietoni ori la mai puțin de 25 de metri înainte și după acestea.

Cei care încalcă această normă se pot trezi fără mașină, dacă un polițist rutier a dispus ridicarea acesteia. Amenda pentru parcarea neregulamentară este de 2 sau 3 puncte amendă, respectiv 290 sau 435 de lei.

Șoferii tentați să-și lase mașinile pe trecerile de pietoni trebuie să fie conștienți că astfel îi pun în pericol pe cei care se deplasează pe jos. Aceștia vor fi nevoiți să ocolească mașinile parcate neregulamentar și poate chiar să traverseze prin loc nepermis.

Mai mult, conducătorii auto care nu respectă reglementările cu privire la parcare trebuie să țină cont că vehiculul parcat pe trecerea de pietoni și foarte aproape de aceasta reduce vizibilitatea celorlalți șoferi. Șoferii au astfel șanse mici să observe din timp pietonii.