Skoda Fabia primește o ediție limitată pe care pasionații o vor adora. Are 190 CP și o culoare pe care n-ai cum să o ratezi

Autor: Ionuț Vîlciu 24 oct. 2024 Știri auto

Skoda a lansat o ediție specială pentru Fabia, una care ar putea stârni interes în rândul pasionaților mărcii și celor ce caută un hatchback subcompact sportiv.

Producătorul ceh a prezentat noua ediție limitată pentru Skoda Fabia, intitulată Rally2. Pentru acest nou model sportiv, Skoda s-a inspirat din lumea raliurilor și a creat un hatchback subcompact cu 190 CP, pregătit să atace drumuri virajate și străzile orașelor.

Cea de-a patra generație Skoda Fabia nu a primit niciodată echivalentul unui Volkswagen Polo GTI, în ciuda faptului că a servit drept bază pentru o mașină de raliu. Aceeași mașină de raliu a fost inspirația pentru noua ediție limitată pe care Skoda a lansat-o pentru Fabia, incluzând upgrade-uri de la ABT Sportsline.

Skoda Fabia Rally2 este un omagiu adus unui pilot de raliu

Skoda Fabia Rally2 a fost creată pentru a-l onora pe José Antonio „Cohete” Suárez, un pilot de raliuri care a câștigat Super Campionatul Spaniei de Raliuri (S-CER) în 2021 și 2023. Ca atare, Fabia Rally2 beneficiază de un plus de putere, ceea ce o face mai puternică versiune a modelului de clasă mică, ducându-l în teritoriul hot hatch-urilor.

Motorul TSI de 1.5 litri turbo a fost reglat pentru a produce 190 CP și 290 Nm de cuplu. Aceasta reprezintă o creștere de 40 CP și 40 Nm față de cea mai puternică versiune de serie, grație modificărilor ABT Sportsline. Puterea este transmisă roților față exclusiv prin intermediul unei transmisii automate cu șapte trepte.

De asemenea, suspensia mașinii a fost recalibrată, având o gardă la sol mai mică cu 1,5 cm. Fabia Rally2 este dotată și cu jante de 17 inch OZ Racing Superturismo WRC îmbrăcate cu anvelope Pilot Sport 5.

Aspectul este completat de culoarea Mamba Green, o nuanță stridentă de verde, aceeași pe care am văzut-o și pe mașina de competiții pilotată de José Antonio Suárez.

Doar 100 de exemplare vor fi produse, toate fiind rezervate pentru piața spaniolă. Mașina are un preț de listă de 30.900 de euro, iar primele exemplare vor fi livrate în 2025.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide