Skoda a construit un Superb cum altul nu e. Cea mai practică mașină de 470 CP – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 21 aug. 2024 Știri auto

Skoda UK are în flotă o mașină cu performanțe demne de un BMW M3, dar care arată cât se poate de normal. Exemplarul unicat de Superb a fost construit pentru a celebra succesul modelului de-a lungul anilor.

Skoda Superb este una dintre cele mai puțin ostentative și discrete mașini pe care le poți întâlni pe stradă. Nu a fost niciodată un model de performanță, cu toate că vechea generație oferea inclusiv o motorizare pe benzină cu 280 CP și tracțiune integrală.

Acea mașină putea accelera de la 0 la 100 km/h în doar 5,6 secunde, fiind un sleeper destul de interesant. Dar divizia Skoda din Marea Britanie nu s-a mulțumit doar cu atât. Astfel, au apelat la specialiștii de la RE Performance, aceiași care au preparat o Skoda Octavia, care a stabilit un record de viteză în 2011. Mașina a atins 365 km/h pe Bonneville Salt Flats.

Skoda Superb Sleeper Edition este un adevărat lup în blană de oaie

Oamenii de la RE Performance au luat o Skoda Superb break, mașină echipată cu motorul de 2.0 litri și 280 CP. Acesta este cuplat la o transmisie automată DSG cu șapte trepte, plus că beneficiază de tracțiune integrală.

Mașina a primit o turbină mai mare, iar RE Performance a revizuit sistemul de alimentare, dar și sistemul de răcire, pentru a face față puterii mai mari dezvoltate acum de motor.

Grație acestor modificări, mașina dezvoltă acum 477 CP și 661 Nm, ceea ce ne duce cu gândul că poate accelera de la 0 la 100 km/h cu mult sub 5,6 secunde. Pe lângă plusul de putere, suspensia a fost modificată, garda la sol a fost micșorată cu 5 cm, iar frânele au fost înlocuite cu un sistem performant de la AP Racing.

În rest, mașina nu diferă cu nimic de „donatoarea” sa, Exteriorul este nealterat, finisat în nuanța Royal Green. De asemenea, interiorul păstrează toate funcțiile echipării de top Laurin & Klement, precum scaunele din piele, volanul încălzite sau sistemul audio Canton.

Mașina nu va ajunge la vânzare, ci se alătură flotei de presă a Skoda UK. Suntem puțin invidioși pe jurnaliștii ce vor avea ocazia să conducă acest exemplar foarte special.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda UK


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide