Şi câte astfel de erori or mai fi prin toată România (foto explicative)
Existăm într-o lume în care ar trebui să ne respectăm individual şi colectiv. Toţi ar trebui să funcţionăm, fiecare cum poate, dar cu respect pentru celălalt. Indiferent că vorbim de trafic, job sau relaţie. Numai că în trafic, lucrurile sunt mai periculoase. Poţi oricând să te accidentezi şi din acest motiv, respectul are o mare valenţă de siguranţă. Şoferii şi pietonii convieţuiesc într-un trafic în care au toţi drepturi şi obligaţia de a respecta nişte reguli.
Pe trotuar, nu circulă numai oameni funcţionali 100% şi de unii singuri. Sunt şi cei cu dizabilităţi, care au nevoie de un spaţiu mai mare pe trotuar. De poate la fel de mult spaţiu au nevoie şi oamenii cu copii, femeile cu cărucioare, bătrânii, cei care plimbă un câine (sau doi) sau cei care au de cărat ceva. Asta e ceva imposibil pe o străduţă din Bucureşti, zona Iancului (str. Cristescu Dima). Dezvoltatorul blocului pe care îl vedeţi pe stânga are locuri de parcare cu autorizaţie, iar în dreapta există un indicator cu locuri alocate de ADP Sector 2.
Trotuarul de pe dreapta este “foarte generos” după cum vedeţi (20 cm max. spaţiu pentru pietoni), iar pe stânga NU e deloc. Iată una dintre situaţiile absurde în care nicio categorie din oamenii despre care am vorbit în paragraful anterior, nu poate să circule. Aaa, pardon, nici măcar un singur om nu poate trece. Eşti obligat să mergi pe stradă, în calea maşinilor. Mai absurd este că un loc de parcare pe dreapta (fix âîn dreptul indicatorului) este exact în dreptul unei alei care dă spre intrarea din bloc. Logic, atunci când locul de parcare e ocupat, mica alee nu poate fi folosită nici ca acces, nici măcar ca refugiu atunci când trec maşini.