Serviciul UBER în România, atacat şi în mare pericol

Autor: Alexandru Banu 26 apr. 2017 Știri auto
Serviciul UBER în România, atacat şi în mare pericol

Taximetriştii şi transportatorii protestează, la ora transmiterii acestei ştiri, în Piaţa Victoriei din Capitală, nemulţumiţi de pirateria din sector, inclusiv cu ajutorul aplicaţiei UBER, manifestaţia fiind organizată de Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).

 

O delegaţie a Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a fost chemată, miercuri, la o discuţie cu ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea, în urma protestului din Piaţa Victoriei, au declarat surse guvernamentale pentru MEDIAFAX.

 

Surse guvernamentale au declarat pentru agenţia de pres MEDIAFAX că o delegaţie a Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), condusă de Vasile Ştefănescu, a fost chemată, miercuri, la o discuţie cu ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea.

La ora transmiterii acestei ştiri, traficul nu era blocat, circulându-se prin Piaţa Victoriei.

Protestul a fost autorizat de Primăria Capitalei şi se va desfăşura miercuri şi joi, între orele 9.30 şi 21.00.

„Taximetriştii şi transportatorii rutieri de persoane au cerut Guvernului o Ordonanţă de Urgenţă pentru eliminarea pirateriei din această piaţă, dar până acum nu a fost dat niciun răspuns. Conform aprobării CG al PMB protestatarii pot aduce în faţa sediului Guvernului până la 6.000 de maşini — taxiuri, autobuze şi microbuze. În cele două zile de protest, 26 şi 27 aprilie, transportatorii participanţi la protest nu vor efectua nicio cursă. Ne cerem scuze pentru disconfortul pe care-l vom crea clienţilor noştri, locuitorilor din Ilfov, care nu vor mai avea mijloace de transport în zilele de protest, şi bucureştenilor, pentru a ne cere drepturile garantate de Constituţia României, care spune că nimeni nu este mai presus de lege”, se arăta într-un comunicat al COTAR.

Transportatorii au reluat, în comunicat, şi acuzaţiile la adresa platformei Uber.

„Pe 10 martie, domnul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, ne-a promis că va promova OUG pentru modificarea a două articole din Legea 38/2003, în aşa fel încât activitatea neautorizată de transport să fie sancţionată, iar aplicaţiile de tip UBER să fie obligate să se autorizeze, astfel încât să funcţioneze legal, dacă vor să-şi desfăşoare activitataea în România. Cât timp există o legislaţie clară, nu este posibil ca unii transportatori să se supună legilor şi alţii să funcţioneze sfidând aceeaşi legislaţie, fără a fi sancţionaţi”, se mai arăta în comunicatul COTAR.

Sursă: Gândul.info

 


Urmărește Promotor.ro pe Google News




Comentarii
Inchide