Șeful Facebook conduce o mașină la care nimeni nu se aștepta. Cum arată sedanul de peste 600 CP?

Autor: Ionuț Vîlciu 04 oct. 2024 Știri auto

Mark Zuckerberg a dezvăluit recent ce mașină conduce. CEO-ul Facebook are ca mașină de zi cu zi un sedan de peste 600 CP.

Fondatorul Facebook a tot încercat să își îmbunătățească imaginea în ultima perioadă. Zuckerberg a trecut printr-o schimbare de look, are o atitudine mai relaxată când vine vorba de critici și, dacă este să ne luăm după un răspuns oferit pe Instagram, conduce un Cadillac cu motor V8 de peste 600 CP, relatează Motor1.

După ce Brian Scotto, co-fondatorul Hoonigan l-a întrebat ce a condus în postare, Zuckerberg a răspuns: „În mare parte Cadillac CT5-V Blackwing în perioada asta, dar uneori alte lucruri”. Totuși, Mark Zuckerberg nu a specificat dacă exemplarul său are sau nu transmisie automată.

Mark Zuckerberg conduce un adevărat muscle car american

Cadillac CT5-V Blackwing, indiferent că vorbim despre varianta cu transmisie manuală sau despre cea echipată cu transmisie automată, folosește un motor V8 de 6.2 litri. Iar dacă acesta nu era suficient, producătorul a montat și un compresor mecanic.

Astfel, motorul dezvoltă 668 CP și 893 Nm, valori care le depășeau până și pe cele ale celui mai puternic BMW M5 din generația trecută. Toată puterea motorului V8 este transmisă exclusiv pe puntea spate, iar Cadillac declară că mașina poate sprinta de la 0 la 60 de mile per oră (96 km/h) în doar 3,4 secunde. Viteza maximă pe care sedanul de performanță o poate atinge este de 322 km/h.

Recent, acest model a primit un facelift, dar și un pachet pentru circuit. Cadillac nu a creat doar o mașină care poate accelera și susține viteze în linie dreaptă, ci și un sedan care poate ține pasul pe viraje cu competitori consacrați de la branduri germane.

Mulți dintre noi poate că nu ne-am fi așteptat ca Mark Zuckerberg să conducă o astfel de mașină, dar se pare că până și omul considerat de atâția ca fiind lipsit de sentimente conduce o mașină care stârnește atenția pasionaților.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Meta / Cadillac


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide