Se reia circulația pe Valea Oltului. Ministrul Transporturilor a anunțat data exactă

Autor: Radu Țuțulan 31 iul. 2024 Știri auto
Se reia circulația pe Valea Oltului. Ministrul Transporturilor a anunțat data exactă

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat când se reia circulația pe Valea Oltului. Traficul este oprit, de aproximativ două săptămâni, pentru lucrări de defrișare necesare construirii autostrăzii Pitești – Sibiu.

Ministrul Transporturilor a vizitat șantierul noii autostrăzi Pitești – Sibiu. Sorin Grindeanu a declarat că e mulțumit de modul în care evoluează lucrările de defrișarea din zona Boița.

Totodată, a anunțat când se redeschide traficul de pe Valea Oltului.

Se reia circulația pe Valea Oltului

Ministrul Transporturilor a anunțat că circulația pe Valea Oltului se reia din data de 9 august.

Ministrul Grindeanu a fost, alături de premierul Marcel Ciolacu, într-o vizită de lucru la șantierul de pe Valea Oltului, zona Boiţa.

Progresul de la 50%, cam unde eram săptămâna trecută, suntem aproape de 75%, deci suntem în grafic. Săptămâna viitoare avem termenul maxim de 9 august când se va redeschide circulația. N-am niciun fel de motive în acest moment, nici eu, nici domnul director Pistol, nici ceilalți colegi să nu credem că se va respecta acest termen. Au lucrat foarte bine, s-a lucrat în această perioadă consistent, dovadă că s-a ajuns în aceste 3 săptămâni la aceste procente de 75%”, a precizat ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, scrie Digi24.ro.

Acesta a adăugat că decizia închiderii circulației nu a fost una uşor de luat.

Amânarea lucrărilor în această lună ar fi însemnat o întârziere de un an şi penalităţi de 80 de milioane de lei. Eu mulţumesc pentru suport, am explicat foarte bine primului ministru şi v-am şi spus asta, care sunt argumentele pentru care e nevoie să facem această închidere de trafic. Primul ministru a înţeles, am avut şi suportul său şi am avut suportul în primul rând al celor care au lucrat. Sper, […] termenul maxim, cel anunţat de noi de 9 august, să se redeschidă traficul, să fie respectat acest termen”, a mai spus Grindeanu.

În data de 8 iulie, traficul pe Valea Oltului a fost închis. În zona localității Boița au fost efectuate lucrări de defrișare pentru a permite construirea noii autostrăzi Pitești – Sibiu.

Ar putea apărea noi restricții de circulație pe DN7

Ministrul Sorin Grindeanu a mai spus că după deschiderea circulaţiei ar mai putea apărea noi restricții.

Dar numai pe anumite porțiuni, unde se va închide, parțial, doar câte o bandă.

Preocuparea noastră nu e doar pentru a se termina până pe 9 august aceste lucrări. Preocuparea noastră e şi după, de a avea siguranţă, de a se monta plase, de a se monta acei parapeţi, care chiar după reluarea traficului, lucrările care vor continua aici, pe aceste drumuri de acces, pe tot ceea ce va face compania, să evite situaţiile în care pietre, lemne, bolovani să ajungă în şosele. E una din preocupările noastre”, a mai precizat ministrul Sorin Grindeanu.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide