Se caută soluții pentru a menține Transfăgărășanul deschis pentru o perioadă mai lungă

Autor: Ionuț Vîlciu 23 feb. 2023 Știri auto

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere caută soluții pentru modernizarea DN7C – Transfăgărășan. Se dorește ca drumul să fie deschis circulației pentru o perioadă cât mai mare din an.

Transfăgărășanul, așa cum este cunoscut Drumul Național 7C, este unul dintre cele mai frumoase sectoare de drum din România, poate chiar și din lume. Așa cum bine știm, din motive de siguranță, Transfăgărășanul este deschis doar pe perioada verii. Acesta este și unul dintre motivele pentru care drumul este foarte aglomerat în acea perioadă, fiind circulat de mulți oameni care vor să se bucure de experiența oferită de acest drum.

CNAIR caută soluții pentru modernizarea drumului, astfel încât acesta să fie deschis publicului pentru o perioadă cât mai lungă de timp. Pentru a demara acest lucru, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat o consultare de piață.

Transfăgărășanul ar urma să fie modernizat

Pentru a aduce Transfăgărășanul la un nivel în care să poată fi utilizat și mai mult timp de-a lungul anului, printre soluțiile luate în calcul de CNAIR sunt cele de consolidări, polate, lucrări de scurgere a apelor și lucrări de siguranță rutieră. Vor fi identificate zone pentru parcări, spații pentru comercianți în parcări, dar și modalități de taxare a respectivelor spații. De asemenea, Transfăgărășanul va avea zone de tip „viewpoint”, locuri de unde turiștii vor putea admira priveliștea. Mai mult, vor exista benzi pentru vehicule grele și panouri de informare digitale care vor arăta numărul locurilor de parcare libere și informații despre temperatură, vânt sau polei.

Pentru a spori siguranța, pe Transfăgărășan vor fi montate plase de protecție și bariere dinamice pentru a opri căderile de pietre pe partea carosabilă. Aceste elemente de protecție vor fi instalate pe 3 dintre cele mai expuse zone dintre Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, iar lucrările ar urma să fie gata până în vara acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide