S-a terminat cu boieria. Primul oraş din România în care încep ridicările de maşini parcate neregulamentar
Autovehiculele parcate neregulamentar în Alba Iulia sunt ridicate, începând de joi, iar şoferii au de achitat pentru recuperarea lor o taxă în valoare de 380 de lei, plus TVA, dar şi o sancţiune contravenţională, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Reprezentanţii Primăriei municipiului Alba Iulia au explicat că primele autoturisme care vor fi ridicate şi depozitate în locuri special amenajate sunt cele abandonate pe spaţiul public, dar şi cele parcate neregulamentar, pentru care există sesizări în acest sens la Poliţia Locală.
De asemenea, primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, a scris, pe Facebook, că vor fi ridicate maşinile ”parcate aiurea” pe spaţiul public.
”Şi subliniez aiurea. Pentru că nicio maşină parcată regulamentar nu va fi afectată de noua măsură impusă de lege. Nicio maşină parcată regulamentar nu va fi afectată de noua măsură impusă de lege. Pe scurt, nu vom face altceva decât să taxam nesimţirea afişată ostentativ. Să îi punem la respect pe cei care
De asemenea, pot fi ridicate toate maşinile parcate în zona interzisă, în care parcarea sau staţionarea este interzisă.
Citeşte şi Jeremy Clarkson nu e dumnezeul maşinilor. Nu ştie una dintre cele mai renumite maşini comuniste
Citeşte şi Actele necesare la schimbarea permisului auto pentru anul 2018
Încă de marţi, Poliţia Locală a aplicat atenţionări pe maşinile oprite sau staţionate neregulamentar, iar joi au fost ridicate primele autoturisme.
Primăria Alba Iulia a atribuit recent contractul privind serviciile de ridicare, transport şi descărcare la locul de depozitare a vehiculelor staţionate neregulamentar pe raza municipiului Alba Iulia.
Câştigătoare sunt o firmă care administrează un service auto şi alta care are obiect de activitate în domeniul transportului de mărfuri.
Contractul are o valabilitate de patru ani, efortul bugetar pe care trebuie să îl facă municipalitatea pentru asigurarea acestui serviciu fiind de 494.088 de lei anual.
În documentaţie sunt trecute şi numărul minim şi maxim de autovehicule ce ar urma să fie ridicate în cei patru ani: minimum 1.920 de vehicule şi maximum 4.800 de vehicule. În perioada unui singur an se prevede ridicarea a minimum 480 de vehicule şi a unui maxim de 1.200 de vehicule staţionate neregulamentar.
Tarifele stabilite în consiliul local pentru sunt 220 de lei/vehicul plus TVA pentru operaţiunea de ridicare a vehiculului, 130 de lei/vehicul plus TVA pentru operaţiunea de transport a vehiculului de la locul ridicării până la locul de depozitare, la care se vor adăuga cheltuielile operatorului, respectiv 30 de lei/vehicul pentru prima zi de depozitare şi 45 de lei/vehicul pentru perioadele mai mari de 24 de ore.
Astfel, cei care îşi recuperează maşina în mai puţin de 24 de ore au de achitat o taxă de 380 de lei plus TVA, dar şi o amendă contravenţională.