Românii ar putea vinde și cumpăra mașini online, fără să mai meargă la DRPCIV. Cum ar putea funcționa platforma?

Autor: Ionuț Vîlciu 26 aug. 2024 Știri auto
Românii ar putea vinde și cumpăra mașini online, fără să mai meargă la DRPCIV. Cum ar putea funcționa platforma?

Vânzarea și cumpărarea mașinilor ar putea deveni mai ușoară în următorii ani. DRPCIV lucrează la un portal online în care să se realizeze actul de vânzare-cumpărare al unui vehicul, urmând ca instituţia să informeze adminstraţiile financiare.

Directorul Direcţiei Generale de Permise de Conducere şi Înmatriculări (DRPCIV), Florentin Brăcea, a anunţat, vineri, că se lucrează la un proiect privind crearea unui portal online în care să se realizeze actul de vânzare-cumpărare al unui vehicul, urmând ca instituţia să informeze adminstraţiile financiare, relatează Agerpres via Radio România Actualități.

„Pentru perioada imediat următoare a anului 2025, avem câteva proiecte îndrăzneţe, lucrăm deja la ele, ne dorim ca odată cu digitalizarea serviciului de înmatriculare să livrăm la domiciliu şi plăcuţele de înmatriculare, fără a mai fi nevoie să te mai deplasezi pentru a le ridica. Şi, totodată, în faza a doua a proiectului de transcriere, înmatricularea online va propune un portal în care vom încerca să realizăm actul de vânzare-cumpărare pe platforma noastră, urmând ca noi să informăm administraţiile financiare, iar cetăţeanul să nu facă niciun drum – şi cea de la vânzător, şi cea de la cumpărător, şi după ce vom primi răspunsurile vom proceda la înmatricularea vehiculelor”, a declarat Florentin Brăcea, în cadrul unui eveniment.

DRPCIV lucrează la un portal online pentru realizarea actului vânzare-cumpărare a unei mașini

Cu privire la digitalizarea serviciului privind înmatricularea vehiculelor, el a transmis că acesta va fi gata până la finalul acestui an.

„Pentru perioada imediat următoare a anului 2024, până la sfârşitul anului, avem pregătite câteva servicii, ele sunt aproape gata, mai sunt doar chestiuni tehnice de pus în practică. Digitalizarea serviciului privind înmatricularea vehiculelor la înscrierea online, (…) operaţiune care se va face până la sfârşitul acestui an, unde suntem în proporţie de 80% gata. Noi avem aplicaţiile, mai sunt câteva conexiuni cu ANAF pentru a finaliza tot procesul tehnologic”, a mai precizat Directorul Direcţiei Generale de Permise de Conducere şi Înmatriculări.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide