Rolls-Royce Ghost beneficiază de componente imprimate 3D pentru producţia de serie mică

Autor: Marius Vișan 14 dec. 2020 Știri auto

BMW Group face următorul pas în integrarea sistematică a producţiei prin printare 3D. Obiectivul este de a extinde aceste procese de producţie la niveluri industriale şi de a le impune ferm în diferite domenii – în primul rând dezvoltarea şi producţia automobilelor – pentru un efect economic pozitiv.

BMW Group beneficiază din plin de avantajele tehnologiei, care oferă o disponibilitate rapidă a componentelor, un design flexibil şi capacitatea de a fabrica piese fără instrumente complexe.

De la mijlocul acestui an, BMW Group fabrică noi piese metalice şi din polimeri pentru Rolls-Royce Motor Cars, pentru noul model Ghost. Acestea sunt realizate în diferite puncte ale lanţului de proces şi în diferite locaţii din reţeaua globală de producţie.

Componentele în cauză sunt pentru caroseria vehiculului şi celula pasagerilor şi sunt extrem de funcţionale şi rigide. Procesul de fabricare a acestora a fost dezvoltat şi pregătit pentru a fi aplicat în producţia auto de către BMW Group, la propriul Campus de Producţie Aditivă al companiei, care produce şi piese din polimeri prin procese de printare 3D aşa cum este fuziunea multijet şi sinterizare selectivă cu laser.

Inteligenţa artificială evaluează componentele pentru producţie cu printare 3D

La uzina BMW Group din Landshut, piesele metalice sunt realizate în prezent prin topire cu fascicul laser. În producţie, componentele metalice imprimate 3D sunt montate pe caroseriile automobilelor într-un proces aproape complet automatizat.

Componentele au fost selectate pentru imprimarea 3D pe baza unei serii de criterii şi cerinţe, care au fost definite şi traduse în „limbajul maşinii” cu ajutorul experţilor de data science. Acest lucru a marcat începutul unui nou sistem AI care permite BMW Group să identifice mai repede şi mai devreme asupra componentelor care ar putea fi produse prin imprimarea 3D.

Componentele care anterior fuseseră practic imposibil de realizat sunt proiectate printr-un design generativ, care utilizează algoritmi de computer pentru dezvoltarea rapidă a acestora.

Intră în Galeria Foto

 


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Sursa foto: BMW


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide