Rețeaua de semafoare inteligente din București va fi extinsă. În prima fază vor fi modernizate 85 de intersecții
Primarul General al Bucureștiului, Nicuşor Dan, a anunțat pe Facebook că rețeaua de semaforizare inteligentă din Bucureşti va fi extinsă. Este vorba despre un proiect care se va derula în patru etape.
În prima fază vor fi modernizate 85 de intersecţii care asigură legătura dintre ieşirile importante din oraş cu zona centrală. Studiul de fezabilitate pentru acest proiect este estimat la 3,4 milioane de lei.
Nicușor Dan a făcut acest anunț printr-o postare pe pagina personală de Facebook. „Extindem semaforizarea inteligentă în Capitală. Am convenit, în cadrul unui grup de lucru format la nivelul PMB, varianta finală a caietului de sarcini prin care vom achiziţiona studiul de fezabilitate aferent acestei investiţii. Potrivit proiectului, modernizarea şi extinderea sistemului de semaforizare inteligentă din Bucureşti se va face în patru etape distincte”, a fost mesajul Primarului General.
Studiul de fezabilitate este estimat la 3,4 milioane de lei fără TVA
Edilul bucureștean a mai precizat că, în primă etapă, vor fi modernizate şi, după caz, reconfigurate, 85 de intersecţii. Acestea sunt aferente unui număr de 5 radiale care asigură legătura dintre ieşirile importante din oraş cu zona centrală. Este vorba despre Şoseaua Colentina, Şoseaua Alexandriei, Bd. Iuliu Maniu, Şoseaua Bucureşti – Târgovişte, Şoseaua Berceni, notează News.ro.
A doua etapă prevede creşterea capacităţii centrului de trafic actual, inclusiv prin dotarea lui tehnologică (servere, soft-uri). Scopul este acela de asigurarea unui management al traficului mai eficient în intersecţiile deja integrate în sistemul centralizat. În plus, se urmărește extinderea acestuia la alte intersecţii din Bucureşti.
Etapele 3 şi 4 presupun includerea în sistemul centralizat de trafic a tuturor intersecţiilor din Capitală. De asemenea, se va extinde semaforizarea inteligentă la nivelul întregului oraş.
Nicușor Dan a precizat că valoarea estimată pentru achiziţia studiului de fezabilitate este de aproximativ 3,4 milioane lei fără TVA. În parteneriat cu primăriile de sector s-a depus cerere de finanţare nerambursabilă prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Această solicitare vizează elaborarea studiului de fezabilitate și implementarea proiectului.