Renault va dezvolta noul Twingo alături de un partener chinez

Autor: Ionuț Vîlciu 03 iun. 2024 Știri auto

Renault a decis că va colabora cu un producător chinez pentru dezvoltarea noului Twingo electric. Francezii țintesc un preț de vânzare mai mic de 20.000 de euro.

În urmă cu puțin timp aflam că parteneriatul dintre Volkswagen și Renault nu va avea loc. Cei doi producători erau în discuții cu privire la un posibil parteneriat pentru dezvoltarea mașinilor electrice accesibile, dar discuțiile nu s-au materializat.

Dat fiind faptul că posibilitatea acestei alianțe a dispărut, Renault se reorientează către alte variante. Potrivit Carscoops, această decizie nu are legătură cu discuțiile eșuate cu Volkswagen asupra unui parteneriat similar.

Având în vedere că încetinirea vânzărilor de vehicule electrice reprezintă un motiv de îngrijorare pentru mai mulți producători de automobile, dezvoltarea de mașini electrice mai ieftine și mai accesibile este o soluție pe care multe companii o au în vizor pentru a revitaliza vânzările de modele cu zero emisii. În plus, mulți producători auto se confruntă cu amenințarea producătorilor chinezi, care încep să pătrundă din ce în ce mai mult pe piața europeană.

Renault Twingo EV va fi dezvoltat cu ajutorul unui partener din China

Se pare că Renault va dezvolta noul său model electric în China. Procesul de dezvoltare va fi condus de Ampere, noua divizie de mașini electrice a celor de la Renault. Doar designul și proiectarea noului Twingo vor avea loc în Franța. Se spune că Renault caută să reducă timpul de dezvoltare, în timp ce face eforturi pentru o mașină care poate avea un preț de bază mai mic de 20.000 de euro. Cu toate acestea, producția va avea loc în Europa, cel mai probabil la fabrica din Slovenia, unde este produsă actuala generație Twingo.

În ciuda contextului actual, Renault spune că demersul de a găsi un nou partener nu are legătură cu discuțiile pe care le-a avut cu Volkswagen la începutul acestui an. La Producătorul german a anunțat că va dezvolta pe cont propriu un vehicul electric entry-level care va avea un preț de aproximativ 20.000 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide