Renault lansează în Coreea un nou SUV hibrid. Noul Grand Koleos are ADN de Volvo

Autor: Ionuț Vîlciu 28 iun. 2024 Știri auto

Renault a lansat un nou model pe piața din Coreea de Sud. Prima mașină rezultată din colaborarea cu chinezii de la Geely folosește o platformă de Volvo.

Renault a dezvăluit un nou SUV hibrid numit cu ocazia Salonului Auto de la Busan din Coreea. Acest model nu are nicio legătură cu generația anterioară Koleos, deoarece are la bază un SUV de la Geely, relatează Carscoops.

Renault Grand Koleos este bazat pe un model deja existent, lansat de Geely în 2021. Este vorba despre Geely Xingyue L, un SUV construit la rândul său pe platforma CMA de la Volvo. Pe această arhitectură au fost construite și modele precum Volvo XC40 sau C40.

Noul Grand Koleos se diferențiază de fratele său de la Geely printr-o parte frontală ce încorporează grila specifică Renault, dar și prin blocurile optice redesenate. Din profil, cele două mașini par aproape identice, dar Grand Koleos folosește panouri diferite, plus o linie diferită pentru suprafața vitrată. Cu toate acestea, partea din spate arată aproape identic cu ceea ce vedem pe Geely Xingyue L.

Renault a lansat prima sa mașină rezultată din colaborarea cu Geely

Grand Koleos se ridică la înălțimea numelui, fiind un SUV destul de mare, care măsoară 4.780 mm în lungime și are un ampatament generos de 2.820 mm. Astfel, este mai mare decât Austral și chiar Espace, dar oferă strict configurații cu cinci locuri. Portbagajul este, de asemenea, foarte generos, având un volum de 633 de litri.

Asemenea lui Geely Xingyue L, Renault Grand Koleos este construit pe platforma CMA, folosită de Volvo XC40, modele din gama Lynk&Co sau Geely. Grand Koleos va fi oferit cu motorizări termice, dar și hibrid.

Propulsorul hibrid este alcătuit dintr-un motor turbo de 1,5 litri și două motoare electrice, producând o putere combinată de 245 CP. Există, de asemenea, un motor turbo pe benzină de 2,0 litri, care produce 211 CP. În ambele cazuri, puterea este transmisă către puntea față în standard, dar motorizarea pur termică poate fi echipată opțional și cu tracțiune integrală.

Renault Grand Koleos va fi disponibil în curând în Coreea, unde compania a început deja să accepte precomenzi. Compania nu a spus dacă va exporta noul model și pe alte piețe.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide