Red Bull Racing Show Run: acțiune la maximum pentru 50.000 de spectatori

Publicat: 12 09. 2022, 10:15

Sâmbăta aceasta a avut loc la București Red Bull Racing Show Run. Spectatorii au asistat la un spectacol de mii de cai putere.

Sâmbătă, 10 septembrie, a avut loc la București Red Bull Racing Show Run. În cadrul evenimentului au fost prezente mașini de mii de cai putere care au animat mulțimea strânsă în Piața Constituției.

După orașe precum Dallas, Tokyo, Mexico City, Belfast, Copenhaga sau Jedah, echipa Oracle Red Bull Racing a ajuns în premieră la București. Sub straja Casei Poporului a fost amenajată o pistă de 900 de metri. Aceasta a avut două locuri special amenajate în care mașinile să facă „cerculețe”.

Ce mașini au fost la Red Bull Racing Show Run?

Înainte ca monopostul să iasă la iveală, UPB Drive, echipa de Formula Student a Universității Politehnice din București. Încă din 2018 se ocupă de construirea de astfel de monoposturi pentru competițiile europene.

A urmat Simone Tempestini, campionul național de raliuri en-titre, care a bucurat miile de spectatori cu un Porsche 997 R-GT special modificat pentru competiții. Motorul aspirat cu 6 cilindri a răsunat printre zidurile clădirilor bucureștene.

Iată că am ajuns, în sfârșit, la atracția principală: monopostul. Probabil că toată lumea a așteptat cu nerăbdare apariția monopostului Red Bull RB7. Prima ieșire pe pistă a monopostului Oracle Red Bull Racing pilotat de Patrick Friesacher a fost precedată de un moment special cultural. A prezentat grupul de tulnicărese „Moațele din Apuseni”. Momentele autentice nu s-au oprit aici. Monopostul RB7 a fost înconjurat de 100 de călușari într-o reprezentație a unei embleme identitare, realizată de coregraful Iliuță Brăileanu.

Lumea a așteptat cu nerăbdare apariția monopostului Red Bull RB7

Apoi, în reprize din ce în ce mai spectaculoase, a fost rândul protagoniștilor să iasă pe pistă. Monopostul a trezit întregul oraș la viață cu al său V8 natural aspirat. Sunetul violent lovea în fiecare dintre construcțiile vecine, experiența fiind una care nu seamănă cu nimic altceva. Au urmat și motocicleta Kawasaki Ninja 636 pilotată de Arūnas Gibieža, dar și cele două BMW G82 M4 în specificație de drift. BMW-urile dezvoltau peste 1000 de cai putere și au distrus anvelopele în fața publicului. Fumul gros pe care îl produceau era spart de sunetul puternic al motoarele cu 6 cilindrii, alimentate de turbine uriașe.

Spectacolul s-a încheiat într-un mod unic. Pentru prima oară într-o reprezentație live, cele trei mașini și motocicleta au luat cu asalt pista în același timp, la intensitate maximă.

Peste 50.000 de oameni au fost prezenți în Piața Constituției, unde intrarea a fost liberă.