Record mondial: O Toyota Prius a înregistrat un consum de doar 2,5L/100 km. Mașina a fost condusă peste 5.000 km – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 12 sept. 2024 Știri auto

Noua generație Toyota Prius continuă să impresioneze nu doar prin design, cât și prin eficiență. Recent, un exemplar a doborât recordul pentru cel mai mic consum de combustibil.

O Toyota Prius LE de nouă generație a doborât recordul mondial pentru cel mai mic consum de combustibil. Mașina a fost condusă de pe coasta de vest a SUA până pe coasta de est, cu o medie remarcabilă de 2,5 l/100 km. Wayne Gerdes a fost distins cu titlul GUINNESS WORLD RECORDS pentru cel mai mic consum de combustibil obținut teritoriul SUA, într-o mașină condusă de vest la est.

La începutul acestei veri, Gerdes a condus de la Primăria Los Angeles până la Primăria New York într-un Prius LE. Călătoria s-a întins de-a lungul a 5.168 de kilometri, traversând zone precum deșertul Mohave, dar și Munții Stâncoși, ajungând până la altitudini de circa 2.100 de metri.

Toyota Prius doboară încă un record și ne arată cât de eficientă este tehnologia hibridă a japonezilor

Toyota declară o medie de 57 MPG, care se traduce într-un consum mediu de 4,13 l/100 km. Însă Gerdes a demonstrat că se poate mult mai bine de atât și a dezvăluit care sunt secretele unui condus mai eficient.

De exemplu, el sugerează să pornim ușor de pe loc și să menținem o presiune egală pe pedala de accelerație. De asemenea, este important să eliberați accelerația devreme atunci când suntem aproape de o oprire și să ne folosim cât mai mult de inerția mașinii.

„Pentru o încercare record ca aceasta este nevoie multă planificare”, a spus Gerdes. „Nu poți merge pur și simplu pe nevăzute. Trebuie să ai un plan. Dar trebuie să fii capabil să te adaptezi din mers. Deci, dacă lucrurile se schimbă, trebuie să-ți schimbi planul. Redirecționați. Aflați ce veți putea face pentru a atinge acest obiectiv”, a declarat Gerdes.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide