Record în București: 12 accidente rutiere în 24 de ore
Polițiștii au consemnat un adevărat record în București: nu mai puțin de 12 accidente rutiere s-au produs în ultimele 24 de ore. În cazul a două dintre acestea autorii au părăsit locul faptei, fiind deocamdată necunoscuți.
Polițiștii Brigăzii Rutiere a Capitalei au fost ocupați zilele acestea. Vremea nefavorabilă, cu vizibilitate redusă și aderența diminuată a carosabilului a favorizat producerea a numeroase accidente în București. Numai în ultimele 24 de ore, în Capitală s-au produs 12 accidente rutiere soldate cu 13 persoane rănite uşor. În cazul a două accidente, autorii au rămas necunoscuţi, anunţă Brigada Rutieră din cadrul Poliţiei Capitalei.
Într-unul din cazurile mai spectaculoase, o șoferiță a reușit să răstoarne o mașină în intersecția de la Baba Novac. Aceasta a intrat cu viteză în intersecție, unde a lovit o altă mașină după care s-a răsturnat. Din fericire nimeni nu a fost rănit. Într-un alt accident nu mai puțin spectaculos, o altă șoferiță a derapat și a intrat cu mașina în Arcul de Triumf. Nici în acest caz nu au fost victime dar, după cum anunță și polițiștii, din alte 10 accidente au rezultat 13 persoane rănite ușor.
Record de accidente în București. Lucrările la carosabil afectează siguranța
Nu doar vremea nefavorabilă favorizează producerea evenimentelor rutiere, ci și starea drumurilor din Capitală. Pe multe artere se lucrează, iar traficul este restricționat. Iată care sunt zonele cu restricții de trafic în București:
- Şos. Pantelimon – Cora;
- Şos. Panduri – Str. Dr. Bagdasar;
- Drumul Taberei – Str. Braşov;
- Splaiul Independenţei, mai multe puncte de lucru;
- Bd. Decebal, tronsonul cuprins între Str. Dristorului şi Piaţa Muncii;
- Stadionul Naţional Arcul de Triumf, breteaua destinată virajului la dreapta de pe Str. Alexandru Constantinescu pe Bd. Mărăşti;
- Str. Doamna Ghica – Şos. Colentina – lucrări realizare pasaj rutier.
- Prelungirea Ghencea de la str. Braşov până la str. Râul Doamnei, lucrări de supralărgire a arterei.
De asemenea, există semafoare defecte, care pot pune probleme șoferilor în zonele aglomerate:
- Şoseaua Virtuţii – Bulevardul Constructorilor
- Bulevardul Timişoara – Strada Mihaela Ruxandra Marcu
- Strada Hristo Botev – Calea Moşilor
Ce recomandă polițiștii șoferilor din București
Pentru a circula în siguranță și pentru a evita producerea unor accidente rutiere, polițiștii le recomandă conducătorilor auto:
- să circule cu prudență;
- să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo-rutiere;
- să nu depășească autovehicule oprite în coloană la semafor;
- să nu oprească ori să staționeze în locuri unde ar putea împiedica desfășurarea normală a traficului rutier;
- să asigure o bună vizibilitate curățând parbrizul, luneta şi geamurile laterale și să verifice ca funcționează sistemul de climatizare şi dezaburire funcționează corespunzător;
- să nu circule la culoarea roșie a semaforului electric;
- să păstreze în mers o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță;
- să își păstreze calmul în trafic;
- să respecte semnalele polițiștilor rutieri.
Pietonii sunt rugați să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de către șoferi.