Record de maşini confiscate în Canada: 13 dintr-o lovitură!

Publicat: 05 09. 2011, 14:07

This browser does not support the video element.

Chiar dacă mulţi dintre voi nu aţi fost de acord cu propunerea lui George Buhnici, de confiscare a maşinilor vitezomanilor, iată că astfel de exemple găsim peste tot în lume, mai ales dacă vorbim de maşini supersport foarte scumpe, cu proprietari fără simţ de răspundere.

Cel mai recent caz ne este semnalat de publicaţia The Vancouver Sun: poliţia canadiană a prins la Vancouver nu mai puţin de 13 tineri teribilişti, care făceau curse ilegale pe şoselele din oraş la bordul unor supermaşini, a căror valoare totală depăşeşte 2 milioane de dolari – vezi aici mai multe poze cu maşinile confiscate.

Poliţia a luat decizia confiscării pentru 7 zile a celor 13 maşini (un Ferrari 599, trei Lamborghini Gallardo, trei Nissan GT-R, două Maserati GranTurismo, două Mercedes-Benz SLS şi SL 63 AMG, un Audi R8 şi un Aston Martin DB9), din cauză că au circulat în oraş cu viteze estimate în jurul a 200 km/h. Mai mult, martorii au confirmat faptul că erau angajate în curse ilegale, două dintre maşini blocând traficul pentru ca tinerii să se distreze la viteze cu mult peste limita admisă în oraş.

Mai trebuie menţionat că toţi cei 13 şoferi (dintre care o femeie) aveau vârste sub 21 de ani, şase dintre ei fiind începători. Doar unul dintre ei avea maşina înregistrată pe numele său, iar atitudinea contraveninenţilor în momentul în care le-au fost ridicate maşinile a fost considerată agresivă de către poliţie.

Pe lângă amenzile de câte 196 dolari, pentru conducere periculoasă şi fără a ţine cont de ceilalţi participanţi la trafic, tinerii au mai primit şi câte 6 puncte de penalizare, ceea ce înseamnă amenzi „premium” de 300 de dolari. În plus, costurile cu transportul şi depozitarea maşinilor confiscate se ridică la 350 de dolari de maşină.

Şeful poliţiei rutiere din Vancouver a declarat că, din păcate, camerele nu i-au surprins pe tineri cu viteze de 200 km/h, din cauza traficului congestionat în zonele acoperite de camerele de supraveghere. Aşa încât tinerii au fost sancţionaţi doar pe baza declaraţiilor martorilor – altfel, sancţiunile ar fi fost mult mai drastice, amenzile de 196 de dolari pentru „conducere imprundentă” fiind considerate mult prea mici faţă de pericolele la care i-au expus tinerii teribilişti pe ceilalţi participanţi la trafic.

VI SE PARE CORECTĂ CONFISCAREA BOLIZILOR TINERILOR TERIBILIŞTI?