Prototipul Mini John Cooper Works electric va debuta anul acesta la Goodwood. Primele imagini cu noua versiune de performanță

Autor: Ionuț Vîlciu 04 iul. 2024 Știri auto

Mini urmează să prezinte cel mai puternic model al noii game Cooper. Viitorul Mini John Cooper Works va debuta oficial la Goodwood Festival of Speed 2024.

Avem de-a face cu o premieră în lumea auto, deoarece Mini urmează să lanseze primul model John Cooper Works complet electric. Producătorul britanic a publicat primele imagini cu viitorul Mini Cooper John Cooper Works electric, care încă se află în stadiul de prototip.

Compania anunță că Mini John Cooper Works E PRO va fi prezentat cu ocazia Goodwood Festival of Speed 2024, eveniment ce se va desfășura în perioada 11-14 iulie. Spre deliciul celor prezenți la eveniment, Mini nu doar că va aduce noul său model pentru a fi expus către public, ci noul Mini John Cooper Works E PRO își va face debutul dinamic weekend-ul viitor, cu ocazia Goodwood Festival of Speed.

Așa cum ne putem aștepta de la un prototip, mașina se află încă sub camuflaj. Totuși, nu este vorba despre orice camuflaj generic. Colantul care acoperă mașina are un desen inspirat de victoria lui Mini Cooper S la Raliul Monte Carlo din 1964. De asemenea, numărul 37 cu care mașina este inscripționată este o trimitere tot către această victorie istorică.

Noul Mini John Cooper Works E este programat să debuteze în toamna acestui an. În plus, compania a confirmat că va exista și o versiune echipată cu motor termic a lui Mini John Cooper Works.

Noul Mini John Cooper Works electric va fi lansat în toamna acestui an

În prezent, Mini Cooper este disponibil în România atât în format termic, cât și full electric. Clienții din România pot cumpăra noul model cu motoare termice în două versiuni, acestea fiind Cooper C și Cooper S. Prima versiune este echipată cu un motor pe benzină cu 3 pistoane, ce dezvoltă 156 CP și 230 Nm cuplu. Dacă veți opta pentru Mini Cooper S, atunci veți primi un motor cu 4 pistoane, ce dezvoltă 204 CP și 300 Nm cuplu. Acest propulsor mai potent propulsează mașina de la 0 la 100 km/h în 6,6 secunde.

În cazul variantei pur electrice, versiunea de bază are un motor electric montat pe puntea față, care dezvoltă 181 CP și 290 Nm de cuplu. Acest lucru îi permite mașinii să accelereze de la 0 la 100 km/h în 7,3 secunde. Mini Cooper SE dispune de 214 CP și 330 Nm de cuplu, iar timpul de accelerare de la 0 la 100 km/h a fost redus la 6,7 ​​secunde.

În cazul versiunii de bază, Cooper E, bateria de 40,7 kWh asigură o autonomie în regim WLTP de 305 kilometri. Acest acumulator se poate încărca cu viteze de până la 75 kW. Varianta mai puternică, Cooper SE, primește și un acumulator mai mare, cu o capacitate de 54,2 kWh. Acest lucru ar trebui să ridice autonomia până la 402 kilometri. De asemenea, viteza de încărcare crește până la 95 kW.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mini


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide