Proprietarii de Duster iau la puricat noua generație. Ce părere au despre noul SUV de la Dacia?

Autor: Ionuț Vîlciu 27 aug. 2024 Știri auto

Proprietarii vechilor generații Dacia Duster au fost puși față în față cu cel mai nou model. Au fost sau nu impresionați de ultima generație a SUV-ului de la Mioveni?

Cea de-a treia generație Dacia Duster, prezentată anul trecut, reprezintă o schimbare importantă. Mașina folosește acum o nouă platformă, designul a fost complet regândit, iar tehnologiile de la bord o aduc în linie cu oricare dintre rivali. Însă sunt suficiente aceste schimbări pentru a impresiona proprietarii actuali de Dacia Duster?

Dacia UK a adunat mai mulți oameni, fiecare dintre ei proprietari ai generațiilor trecute ale SUV-ului românesc, pentru a lua contact cu noul model și a afla ce părere au despre acesta. Pentru a afla ce simt proprietarii actuali ai SUV-ului românesc despre noul model de a treia generație, publicația Auto Express a ascultat opiniile lor.

Două versiuni au fost aduse pentru a fi analizate: una în echipare Journey, iar cealaltă în echiparea de top Extreme. Totuși, niciuna dintre mașini nu are un motor diesel, deoarece Dacia a renunțat complet la acest tip de motorizare. În schimb, oferă un full-hybrid de 140 CP.

Încă există doritori de motoare diesel

Unul dintre proprietari, care deține un Duster pe motorină, a declarat: „Sunt un are fan al motoarelor diesel, iar lipsa unuia nou este o problemă pentru mine. Fac călătorii pe autostradă și ajung să consum 4,7 l/100 km. Nu știu dacă o mașină hibridă mi se va potrivi; ca să știu sigur, ar trebui să-l conduc mai mult decât un test obișnuit. Ar trebui să fie de 48 până la 72 de ore, în naveta mea obișnuită, pentru a ști sigur dacă va funcționa.”

Chiar și așa, lipsa unei astfel de motorizări nu pare să reprezinte o problemă pentru alți proprietari. Adam și Sarah Woodward s-au declarat a fi foarte încântați de noul sistem de propulsie hibrid. Lor li se pare o alternativă bună la o mașină electrică, deoarece nu trebuie să investească în facilități de încărcare acasă.

În ciuda părerilor împărțite în ceea ce privește gama de motorizări, pare că există unanimitate atunci când vorbim despre designul noului Duster. Oamenii se declară impresionați de modul în care arată mașina, unii au spus chiar că arată mai bine decât Land Rover Defender.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide