Producția lui Ford Explorer electric debutează la uzina din Germania

Autor: ProMotor 04 iun. 2024 Știri auto

Ford a început producția de serie a noului Ford Explorer electric la prima sa fabrică dedicată vehiculelor electrice din Europa.

Ford Explorer electric este primul vehicul care iese de pe linia de producție a Centrului de Electrificare din Köln. Un al doilea vehicul electric, un nou crossover sport, va fi dezvăluit în curând, producția acestuia la Köln fiind programată pentru sfârșitul acestui an.

Noul Explorer electric combină ingineria germană, caracterul american și o echipare bogată de serie, cu un sistem de propulsie electric cu baterie, capabil să ofere o autonomie de peste 600 km cu o singură încărcare.

Centrul de electrificare din Köln integrează AI de ultimă generație

Aici lucrează sute de roboți atent coordonați, care vor construi o nouă generație de vehicule electrice de înaltă calitate pentru clienții Ford din Europa.

Centrul de electrificare din Köln este susținut de mașini și sisteme capabile să auto-învețe și de peste 600 de roboți noi care execută sarcini de sudare, tăiere, șlefuire, vopsire și fuziune, într-un balet complex pentru a asigura precizia, eficiența și calitatea.

Un nou centru de control monitorizează întregul proces de asamblare în timp real

În format digital, fabrica va fi afișată pe un ecran tactil gigant care conține toate stațiile de lucru cu informații despre scule, livrarea materialelor, siguranța muncii și multe altele. Pe ecrane tactile mici, angajații de pe linie oferă informații suplimentare despre starea locului lor de muncă.

Centrul de electrificare din Köln este una dintre cele mai eficiente fabrici de asamblare a vehiculelor Ford la nivel global, susținută de reduceri semnificative ale emisiilor, consumului de apă și consumului de energie.

Ford lucrează la implementarea soluțiilor pentru a atinge o amprentă neutră de carbon pentru Centrul de Electrificare din Köln.

În plus față de inițiativele care reduc emisiile, consumul de apă și consumul de energie, toată energia electrică și gazele naturale necesare pentru funcționarea Centrului de Electrificare sunt 100% certificate ca energie electrică regenerabilă 2 și biometan.

Ford Motor Company vizează o amprentă de carbon neutră pentru întreaga sa amprentă europeană de producție, uzine, logistică și furnizori direcți până în 2035.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford



Comentarii
Inchide