Probleme pentru Autostrada de Centură a Bucureștiului. Când va fi deschis circulației tronsonul până la Autostrada Soarelui – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 21 iun. 2024 Știri auto

Va fi gata sau nu tronsonul din A0 până la Autostrada Soarelui, aceasta este întrebarea. Lucrările încă înaintează greoi, iar acest lucru ridică semne de întrebare.

Constructorul turc Alsim Alarko este cel care se ocupă de execuția a două loturi din Autostrada de Centură A0 a Capitalei. Vorbim despre de Lotul 1 (16,93 km, de la A2 la Jilava) și Lotul 2 (16,3 km, de la Jilava la DN6/Bragadiru). Practic, Lotul 2 al A0 a fost finalizat, iar pe 30 decembrie 2023 a fost deschisă porțiunea de aproape 10 km de la DN6 la DN5, relatează HotNews.ro.

Asociația Pro Infrastructură acuză constructorul turc că lucrările înaintează foarte lent: „Un antreprenor serios s-ar plictisi în 4-5 săptămâni la ce a mai rămas de făcut în teren”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Asociației Pro Infrastructura.

„A0 Sud până în A2, a fi sau a nu fi în plin sezon estival. Aceasta este întrebarea: dacă Alsim Alarko va reuși sau nu să inaugureze restul de 10 kilometri ai lotului 1, între DN4 și A2, până la sfârșit de iulie, astfel încât șoferii să profite de o conexiune neîntreruptă pe A0 Sud de la DN6 până la Autostrada A2”, mai scrie Asociația Pro Infrastructură.

Când va fi gata tronsonul din A0 care duce către Autostrada Soarelui?

Asociația a filmat din dronă starea lucrărilor și a spus că „răspunsul este foarte simplu”. „Un antreprenor serios s-ar plictisi în 4-5 săptămâni la ce a mai rămas de făcut în teren. Însă cu stilul fără chef și fără vlagă al turcilor de la Alsim Alarko, n-ar fi exclus să ne apuce luna august! Dar unde e graba?! Ce mai contează câteva zile sau săptămâni de întârziere pe contractul semnat în 26.08.2019 cu termen de finalizare octombrie 2023?”

„Mobilizarea” exasperantă a constructorului turc, mutatul echipelor dintr-un punct într-altul al șantierului, managementul haotic al lucrărilor și, nu în ultimul rând, bâlbele din nodul A0-A2 cu neconformități structurale care încă NU sunt rezolvate (placa de suprabetonare rămasă fără asfalt este ferfeliță, fiind momentan peticită) ne dau mari emoții că va trece și luna iulie fără o legătură completă pe Autostrada A0 între DN6 și A2” se mai arată în postarea de pe Facebook a asociației.

Se pare că restul A0 până la Autostrada Soarelui va fi deschis vara aceasta, potrivit surselor HotNews. Dacă antreprenorul turc va avea o mobilizare bună în șantier, atunci deschiderea traficului ar putea avea loc la finalul lunii iulie sau la finalul lui august. Dacă ritmul lucrărilor pe șantier va încetini, atunci inaugurarea va fi întârziată spre luna septembrie sau chiar octombrie.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Asociația Pro Infrastructură / Facebook


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide