Primul SUV electric de la Suzuki va fi lansat în Europa în 2025

Autor: Ionuț Vîlciu 27 aug. 2024 Știri auto

Suzuki pregătește lansarea primului său SUV electric. Modelul cu zero emisii va ajunge în Europa în decursul anului viitor.

Anul viitor va marca debutul primului model electric de la Suzuki în Europa. Noul model al japonezilor va fi bazat pe conceptul EVX.

După ce a fost prezentat la începutul anului 2023, conceptul EVX se va materializa într-un model de serie. Cel mai probabil, versiunea finală va diferi în anumite privințe de prototip, dar va trebui să așteptăm până în ianuarie 2025 pentru a ști cu siguranță, potrivit Motor1.

Se pare că producătorul va prezenta versiunea de serie a SUV-ului electric în următoarele câteva săptămâni, înaintea debutului din Japonia, India și Europa. De la dezvăluirea inițială a conceptului și până în prezent, Suzuki nu a oferit alte detalii tehnice.

Suzuki urmează să lanseze primul său electric  în Europa

Modelul final, însă, nu ar trebui să difere prea mult de prototip, cel puțin când vine vorba de proporții și dimensiuni. Prin urmare, SUV-ul ar trebui să mențină o lungime de aproximativ 4,3 metri, o lățime de 1,8 metri și o înălțime de 1,6 metri.

Recent, un prototip pre-serie a fost zărit în Europa. Caroseria mașinii este acoperită cu un camuflaj gros, astfel că nu putem distinge prea multe detalii. Totuși, pare că prototipul este echipat cu faruri normale, ci nu în formă de X, așa cum am văzut pe concept. Același lucru se poate spune și despre partea din spate, acolo unde pare că s-a renunțat la bara luminoasă LED.

Conceptul prezentat de Suzuki în 2023 era echipat cu o baterie de 60 kWh, despre care producătorul spune că este suficientă pentru a asigura o autonomie maximă de 500 km în ciclul de testare MIDC din India. Totuși, acest standard este destul de permisiv, astfel că valorile ar putea scădea odată ce mașina este testată la standardele din Europa.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Suzuki


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide