Primăria Capitalei se chinuie cu proiectele de infrastructură, dar visează la noi șantiere
Primăria Capitalei se chinuie cu proiectele de infrastructură, dar visează la noi șantiere. Unul dintre acestea este cel de lărgire a străzii Iuliu Hațeganu, între șos. Vitan Bârzești și pasajul Nicolae Grigorescu.
Deși pasajul Doamna Ghica și lărgirea străzii Prelungirea Ghencea bat pasul pe loc, viceprimarul Stelian Bujduveanu vorbește de începerea lucrărilor de lărgire a străzii Iuliu Hațeganu, între Șoseaua Vitan-Bârzești și Pasaj Nicolae Grigorescu, la 3 benzi pe sens. Pentru a adăuga și mai mult suspans proiectului, edilul a anunțat că lucrarea va fi executată de Trustul de Clădiri Metropolitane București, aceeași companie care face și Pasajul de la Doamna Ghica și lărgirea străzii Prelungirea Ghencea.
„Strada Iuliu Hațieganu (care în prezent are doar 2 benzi de circulație, câte una pe sens) va fi lărgită la 6 benzi, câte 3 pe fiecare sens. Această arteră va crea o legătură utilă între sudul și estul Capitalei, fluidizând traficul între cartierele din sectorul 3 și 4. În plus, această arteră va fluidiza accesul rutier spre Autostrada Soarelui, degrevând semnificativ traficul de pe centura Bucureștiului, în zona autostrăzii A2”, a scris Stelian Bujduveanu pe contul său de Facebook.
Primăria Capitalei visează noi șantiere, dar principalele obiective de investiții bat pasul pe loc din lipsa banilor
Potrivit edilului, această lucrare reprezintă etapa a II-a a proiectului Străpungerea Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu, Km 2+400 – Intersecția Calea Vitan Bârzești. În etapa I a avut loc lărgirea bulevardului Nicolae Grigorescu la trei benzi pe sens, construirea unui pasaj peste Dâmboviţa şi a două poduri la nivelul solului peste râu.
Potrivit Hotnews, care-l citează pe viceprimarul Capitalei, valoarea totală a proiectului este de circa 105 milioane de lei, iar termenul de execuție ar fi de 18 luni din momentul în care încep lucrările. Aparent, autorizația de construire a fost deja emisă, așa că Bucureștiul are, oficial, un nou șantier a cărui finalizare pare imposibil de imaginat în acest moment.
„În funcție de discuțiile care se vor închide luna aceasta cu Trustul de Clădiri Metropolitane, vom avea un termen exact. Noi am programat să începem lucrarea până la finalul anului, că se poate lucra și fără să fie făcute exproprierile. Exproprierile le vom face anul viitor, costă circa 15 milioane de lei, bani pe care îi vom pune în bugetul pe 2022”, a mai spus Bujduveanu.
Primăria Capitalei a finalizat lucrările la Pasajul Nicolae Grigorescu în iulie 2020, după 10 ani de la deschiderea șantierului. Pasajul este realizat în proporție de 90% încă din 2018, dar nu a putut fi terminat din cauza cablurilor de înaltă tensiune care trebuiau înălțate.