Primăria București s-a apucat de asfaltări și marcaje în ceasul al 13-lea
Primăria București s-a apucat de asfaltări și marcaje în ceasul al 13-lea, după ce întreaga vară a ignorat străzile deteriorate, marcajele șterse de pe carosabil și semafoarele nefuncționale.
Bucureștiul arată din ce în ce mai mult ca un sat fără câini la aproape un an de la alegeri. Lucrări care ar fi trebuit începute în primăvară nu au demarat nici acum, din diferite motive – ba nu au existat bani, ba nu a existat voință politică, ba au scăpat cu totul din vedere. Așa se face că mizeria ne intră în ochi, pe străzile din capitală s-au înmulțit șobolanii, țânțarii au prosperat, iar lucrările de investiții au stagnat. De prisos să spunem că lucrările de întreținere au fost la rândul lor amânate. Rezultatul: străzi pline de gropi, marcaje lipsă, semafoare defecte și zone cu adevărat periculoase pentru șoferi și pietoni.
În ceasul al 13-lea, Primăria București s-a apucat de asfaltări și marcaje, după cum au anunțat cei de la Administrația Străzilor pe pagina Facebook a Primăriei. Aflăm astfel că, în perioada 6-12 septembrie, au fost efectuate „lucrări de plombare gropi, care presupun frezare, curăţare, amorsare şi aşternere mixtură asfaltică”, pe 9 străzi din Capitală, după cum urmează: str. Baicului, str. Constantin Istrati, str. Lânăriei, str. Occidentului, str. George Enescu, b-dul Naţiunile Unite, str. Ştirbei Vodă, str. Măgurele, și str. Băiculeşti.
Primăria București s-a apucat de asfaltări și marcaje în ceasul al 13-lea. Rezultate ridicole
De asemenea, au fost marcate aproximativ 50 de treceri de pietoni, (circa 1200 mp de marcaje rutiere), intervenindu-se cu prioritate în zona a 25 de unităţi de învăţământ din Bucureşti. În aceeaşi perioadă s-au mai executat 12 locuri pentru parcările destinate persoanelor cu dizabilităţi, pe 8 străzi din Capitală: Strada Doctor Frederic Joliot Curie, Str. Amurgului, nr. 12, Str. Serdarului, Str. Ion Mihalache, nr. 160, Str. Antiaeriană nr. 87, Str. Ritoride, Str. Azurului, nr. 3, Drumul Taberei, nr. 83. De asemenea, Administraţia Străzilor a mai montat 57 de indicatoare, 25 de stâlpişori antiparcare şi 36 metri liniari de limitatoare de viteză.
O picătură într-un ocean , am putea spune. Potrivit primarului de la Sectorul 2 Radu Mihaiu, numai în sectorul său lipsesc peste 900 de indicatoare „Cedează trecerea”, peste 700 de indicatoare „Trecere pietoni” și 99 limitatoare de viteză. Doar – în – sectorul – 2!
În aceeași perioadă, s-a intervenit şi pentru remedierea deficienţelor la instalaţiile de semaforizare în 16 intersecţii din Capitală: Piaţa Operei, Piaţa Chirigiu, Str. Averescu x Mărăşti – Clucerului, B-dul Kiseleff – Ion Mincu, Str. Berzei – Str. Mircea Vulcănescu, Calea Rahovei – str. Odoarei, Foişorul de Foc – str. Vintilă Mihailescu – Crângaşi, b-dul Ion Mihalache – b-dul Banu Manta, Şos. Bucureştii Noi – Jiului, B-dul Barbu Văcărescu – Ceaikovski, B-dul Mihai Bravu – Str. Peneş Curcanul- Piaţa Hurmuzachi, Radu Beller x Mircea Eliade, Şoseaua Olteniţei – Huşi, Calea Dudeşti – Calea Vitan.