Prima mașină electrică de la Ferrari ar putea costa peste 500.000 de euro

Autor: Ionuț Vîlciu 19 iun. 2024 Știri auto
Prima mașină electrică de la Ferrari ar putea costa peste 500.000 de euro

Inevitabilul are să se întâmple chiar și pentru Ferrari, iar prețul primului model electric al producătorului din Maranello ar putea depăși simțitor jumătate de milion de euro.

Potrivit publicației Reuters, primul model electric Ferrari din istorie ar urma să coste peste 500.000 de euro. În plus, Ferrari se pregătește de deschiderea unei noi fabrici, una care să se ocupe de producția noului model și care ar putea suplimenta producția de mașini a producătorului italian cu o treime.

Marca italiană renumită pentru motoarele sale puternice pe benzină a spus că va lansa o mașină electrică la sfârșitul anului viitor, iar prețul planificat arată încrederea că potențialii clienți sunt pregătiți pentru această trecere, chiar dacă am văzut o scădere a dorinței pentru mașini electrice în ultima perioadă.

Primul Ferrari electric va costa peste jumătate de milion de euro

Acest preț, care nu include opțiuni sau elemente de personalizare care pot crește simțitor prețul mașinii, este cu mult peste prețul mediu de vânzare de aproximativ 350.000 de euro, inclusiv opționale, pentru un Ferrari vândut primul trimestru al acestui an.

De asemenea, se zvonește că un al doilea model electric a intrat deja într-o etapă timpurie de dezvoltare. După SUV-ul Purosangue și primul model electric, adăugarea unui alt model în gamă ar putea afecta exclusivitatea brandului. Pentru a evita diluarea mărcii, compania ar dori să limiteze producția la cel mult 20.000 de vehicule anual, cel puțin pentru o perioadă.

O măsură asemănătoare am văzut-o tot la Ferrari, dar la o scară mi mică. Spre deosebire de Lamborghini, care produce cât mai multe exemplare ale SUV-ului Urus, un model care a adus venituri substanțiale pentru brand, Ferrari a decis să limiteze producția SUV-ului Purosangue la doar 20% din totalul mașinilor rezervate pentru un an de zile.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide