Preşedintele Macron ia în calcul un venit suplimentar la buget

Autor: Alexandru Banu 10 oct. 2017 Știri auto
Preşedintele Macron ia în calcul un venit suplimentar la buget

Taxele pe care le plătim sunt prea multe sau prea mari. Sau poate nu sunt prea multe şi prea mari, dar sunt nejustificate dacă le punem în balanţă cu beneficiile pe care le avem de pe urma plăţii lor către bugetul administrativ. Numai la sănătate dacă ne gândim cât plătim şi cât primim atunci când – Doamne fereşte! – ajungem prin spitale. Sunt încă poveşti cu bandaje şi spirt adus de acasă de către aparţinătorii bolnavilor internaţi. Aşa putem considera gradul de întoarcere al beneficiilor la orice nivel – de la infrastructură – drumuri de orice natură – până la pensii de tot râsul pe care le vom lua sau … nu le vom mai apuca.

În comparaţie cu alte economii dezvoltate unde nivelul taxelor e la fel de mare procentual, noi, românii, primim prea puţin. Şi au trecut 27 de ani de când acest lucru se putea regla sau măcar să fie ceva mai bun decât în 1991.

The Independent scrie, conform Carbuzz, că pe francezii bogaţi îi paşte o nouă taxă. Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a scos o taxă pe averile imobiliare ale cetăţenilor francezi, însă pregăteşte una pe alte posesiuni de lux ale acestor oameni. Printre ele, enumerăm iahturi, aparate de personale de zbor, bijuterii şi maşini.

În raport cu taxa pe imobiliare, aceasta nu va aduce mai mulţi bani la bugetul Franţei dacă luăm în calcul valorile de piaţă ale acestor două tipuri de posesiuni. Normal că din moment ce o garsonieră în Paris costă poate şi 500.000 de euro în zona “0”, nu se poate compara o supraimpunere pe un avut imobiliar cu una pe o maşină. Iar când vorbim de francezi bogaţi, nu vorbim de oameni cu garsoniere, ci de “băieţi” cu conace şi grădini cât vezi cu ochii.

Analiza logică şi imediată spune că asta ar putea afecta şi comerţul local al marilor brand-uri auto, cum ar fi Rolls Royce, Ferrari, Bugatti sau Lamborghini, atât timp cât cumpărătorii se vor gândi serios înainte să –şi ia o maşină suprataxată de către stat.

Acum rămâne de văzut dacă parlamentul rancez va adopta taxa pe maşini şi alte posesiuni scumpe şi dacă se va întâmpla acest lucru, de când va intra în vigoare.

 

Autor Alexandru Banu

 

 

 

 


Urmărește Promotor.ro pe Google News




Comentarii
Inchide