Porsche prezintă cel mai puternic Panamera din istorie. Noul model produce 782 CP

Autor: Ionuț Vîlciu 18 iul. 2024 Știri auto

Porsche a prezentat cel mai puternic Panamera de până acum. Grație sistemului plug-in hybrid, mașina dezvoltă 782 CP.

Producătorul auto german a publicat primele imagini și informații referitoare la vârful gamei de modele Panamera. Intitulat Panamera Turbo S E-Hybrid, este cel mai puternică Panamera de până acum. Alături de Turbo S E-Hybrid, Porsche a lansat și Panamera GTS.

Recent, Porsche anunța că a doborât recordul pe Nurburgring Nordschleife la categoria limuzine de lux. Acest lucru a fost atins cu o versiune încă necunoscută la acea vreme a noii generații Panamera, dar acum a venit timpul să facem cunoștință cu acea mașină.

Este vorba despre Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid, vârful de gamă al noii generații, care folosește un sistem de propulsie plug-in hybrid. La baza acestuia stă un motor V8 de 4.0 litri, supraalimentat cu două turbine, ajutat de un motor electric integrat în transmisia automată cu 8 trepte.

Noi versiuni echipate cu motoare V8 se alătură gamei Panamera

Doar motorul termic dezvoltă 599 CP, iar motorul electric contribuie cu 190 CP, pentru o putere combinată de 782 CP și 1.000 Nm. Dacă vi se pare cunoscut, este aceeași configurație folosită și pe noul Bentley Continental. Acestea fiind spuse, mașina poate accelera de la 0 la 100 km/h în 2,9 secunde și poate atinge o viteză maximă de 325 km/h.

Mai mult, grație bateriei de 25,9 kWh, Panamera Turbo S E-Hybrid poate parcurge până la 88 de kilometri în modul pur electric. De asemenea, bateria poate fi încărcată cu până la 11 kW.

Odată cu lansarea Panamera Turbo S E-Hybrid, cea mai puternică versiune a acestui model de până acum, Porsche prezintă și Panamera GTS, care se recomandă a fi cea mai agilă Panamera dintre toate.

Echipată cu același motor V8 de 4.0 litri, dar fără niciun asistent electric. Pentru Panamera GTS, motorul V8 dezvoltă 500 CP, ceea ce permite mașinii să accelereze de la 0 la 100 km/h în 3,8 secunde, către o viteză maximă de 302 km/h.

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid și Panamera GTS sunt acum disponibile pentru comandă, iar livrările sunt programate să înceapă în Germania în toamna acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide