Porsche lansează oficial noile 911 GT3 și GT3 Touring

Autor: Ionuț Vîlciu 21 oct. 2024 Știri auto

Porsche a dezvăluit oficial actualizarea pentru 911 GT3. Sportiva german va fi disponibilă, de asemenea, și sub forma pachetului Touring.

Producătorul german a lansat recent actualizarea pentru modelul său sportiv, care aduce îmbunătățiri la nivel estetic, tehnologic, dar și un șasiu mai rafinat care să sporească abilitățile dinamice ale mașinilor.

Într-o dublă premieră, Porsche a prezentat atât noul 911 GT3 facelift (992.2), cât și 911 GT3 Touring, variantă fără aripă spate a modelului sportiv. De asemenea, marca germană celebrează 25 de 911 GT3 cu ocazia lansării simultane a acestor două modele.

Odată cu acest facelift, mașinile primesc modificările pe care le-am regăsit și pe celelalte modele actualizate din gama 911. Printre ele se numără faruri și stopuri noi, spoilere redesenate și modele noi de jante. De asemenea, eleronul lui 911 GT3 a fost redesenat pentru o mai bună eficiență aerodinamică. Pe lângă modificările estetice, Porsche a modificat geometria suspensiei față pentru a reduce efectul de tangaj în momentul frânării.

Porsche 911 GT3 și GT3 Touring folosesc același motor boxer de 4.0 litri

Pentru această actualizare, 911 GT3 păstrează motorul boxer cu șase cilindri ce dezvoltă 510 CP și 470 Nm cuplu, însă producătorul spune că a adus modificări pentru a îmbunătății performanțele și emisiile. Spre exemplu, cele două chiulase au fost revizuite, iar acum motorul folosește axele cu came montate până în prezent pe 911 GT3 RS.

Valvele au fost și ele optimizate, iar pentru a asigura a răcire mai bună a motorului, Porsche a montat răcitoare de ulei actualizate. În plus, 911 GT3 beneficiază acum de un raport final mai scurt în transmisie, ceea ce înseamnă că reprizele vor fi mai incisive.

Porsche 911 GT3 poate sprinta de la 0 la 100 km/h în 3,4 secunde atunci când este echipat cu transmisia automată PDK cu șapte rapoarte. Versiunile echipate cu transmisia manuală cu șase trepte pot accelera de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde. Varianta automată atinge o viteză maximă de 311 km/h, în timp ce exemplarele cu transmisie manuală pot atinge o viteză maximă de 313 km/h.

Noile Porsche 911 GT3 și 911 GT3 cu pachet Touring vor putea fi comandate la finalul acestui an. Primele livrări vor începe în 2025.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide