Porsche anunță că Panamera EV va fi vândut în paralel cu modelul termic

Autor: Ionuț Vîlciu 28 aug. 2024 Știri auto

Porsche vede tendințele actuale din piața auto, astfel că nu vrea să renunțe prea devreme la mașinile echipate cu motoare termice. După ce a confirmat că viitorul Cayenne pur electric va fi vândut alături de variantele termice, acum anunță că viitoarea Panamera EV va fi comercializată în paralel cu modelul termic.

Producătorul german și-a regândit strategia de electrificare, astfel că va menține în producție și versiuni cu motoare termice ale modelelor Cayenne și Panamera chiar și după ce va aduce pe piață noi generații complet electrice. Cayenne va fi oferit cu motoare termice chiar și după 2030, iar același plan pare că va fi aplicat și în cazul modelului Panamera, potrivit Motor1.

Lansată la începutul acestui an, cea de-a treia generație Panamera pare că va avea o carieră lungă, dacă este să ne luăm după planurile Porsche. Șeful de cercetare și dezvoltare de la Porsche a confirmat planurile pentru o Panamera complet electrică. El a spus că va fi o situație similară cu cea a SUV-ului Cayenne.

„Noul Cayenne va fi complet electric, dar pe toată durata sa de viață vom avea versiunea termică în paralel. La fel va fi și pentru Panamera”, a declarat Michael Steiner, șeful de cercetare și dezvoltare de la Porsche.

Porsche va vinde Panamera atât în versiuni electrice, cât și termice

Având în vedere că data de lansare pentru viitoarea Panamera electrică nici măcar nu a fost anunțată, iar modelul termic va fi disponibil pe durata ciclului de viață al modelului electric, mașina pe benzină va rămâne probabil la vânzare și în următorul deceniu.

Iar dacă vă întrebați unde se va situa Panamera EV în gama Porsche, se pare că va fi poziționată peste Taycan. Astfel, Taycan va rămâne o electrică îndreptată către performanțele dinamice, iar Panamera va oferi un pachet mai rafinat și mai luxos.

Producătorul continuă transformarea gamei sale și speră ca până în 2030, 80% dintre vânzările sale de mașini noi să fie reprezentate de modele pur electrice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide