Pompa de benzină, focar de infecţii
Nimeni nu este încântat să ajungă la benzinărie prea des. Cei care au maşini foarte economice pot să mai treacă pe lista motivelor de satisfacţie legate de acest lucru, încă unul, în afară de costurile reduse şi caracterul ecologic. Un microbiolog american avertizează asupra faptului că majoritatea pompelor de benzină sunt contaminate cu microbi periculosi, responsabili de răspândirea multor boli contagioase.
Mai exact, potrivit studiului efectuat de Universitatea din Arizona, 71% din pompele de alimentare din America de Nord sunt purtătoare de germeni şi viruşi periculoşi. Vestea este cu atât mai îngrijorătoare pentru şoferii din întreaga lume, având în vedere faptul că alte studii, efectuate anterior în Marea Britanie, arătau că nici habitaclul maşinii nu este un loc prea sigur pentru sănătate, volanul fiind şi el un adevărat focar de infecţie.
În concluzie, există câteva soluţii: Data viitoare când te vei afla într-o benzinărie şi ai plătit pentru combustibil, nu uita să te speli pe mâini, înainte de a pleca. Astfel, nu vei îmbogăţi numărul microbilor de la interior cu cei luaţi de pe pompă, dar poţi împiedica acest lucru şi purtând permanent la tine un pachet de şerveţele anti-bacteriene. Totuşi, pe lista neagră a biologilor se află şi cutiile poştale, bancomatele sau scările rulante.