Polițiștii maghiari „vânează” mașinile cu numere de România? Ce a păți un șofer din Cluj | VIDEO

Autor: Radu Țuțulan 14 aug. 2024 Știri auto
Polițiștii maghiari „vânează” mașinile cu numere de România? Ce a păți un șofer din Cluj | VIDEO

Un bărbat din Cluj, plecat într-o scurtă vacanță în Ungaria, spune ca polițiștii maghiari „vânează” mașini cu numere de România. Iar agenții de poliție refuză să vorbească în engleză și inventează abateri rutiere.

Doi clujeni, un bărbat și prietena acestuia, au avut parte de o întâmplare mai puțin plăcută în timpul unei vacanțe în Ungaria.

Bărbatul a povestit pentru Știri de Cluj că, în timp ce se afla în drum spre casă, a fost oprit de poliția din Ungaria.

Clipul poate fi urmărit pe Ziarul de Cluj

Polițiștii maghiari „vânează” mașinile cu numere de România?

Întâmplarea s-a petrecut în orașul Letavertes, aproape de granița cu România.

,,Chiar înainte de graniță cu aproximativ 15 km, mai exact în Letavertes. M-am trezit cu mașina în spatele meu cu girofarurile pornite. Întâmplarea s-a petrecut chiar în centrul localității, iar eu am fost oprit undeva la ieșire”, a povestit clujeanul.

Polițiștii i-au spus acestuia, după ce l-au oprit, că nu ar fi respectat indicatorul STOP.

Discuția a fost filmată, iar pe înregistrare se poate auzi cum agentul vorbește doar în maghiară, în timp ce șoferul îi spune, în engleză, că nu înțelege.

Amendat, deși nu s-a putut înțelege cu polițiștii

Românu a primit o amendă de 10.000 de forinți, aproximativ 130 de lei, deși nu a înțeles exact de ce. Acesta a spus că agenților că vrea să conteste decizia, dar a fost ignorat.

N-am reușit să contest amenda, iar la sfârșit mi s-a spus că dacă nu semnez pe 10.000 de forinți, o să primesc 50.0000 de forinți amendă. Am semnat acolo pe 10.000, dar am scris plus „objections”. O să încerc să mă adresez și celor de la poliția din Ungaria să văd ce îmi zic dânșii, să vadă dacă e ok cum s-au comportat sau nu e ok”, a mai precizat acesta.

Bărbatul consideră că s-a comis o nedreptate pentru că cei doi polițiști au refuzat să vorbească în altă limbă în afară de maghiară.

Polițistul îmi repeta „de ce nu am oprit la stop, de ce nu am oprit la stop” și nu voia să vorbească deloc engleză cu mine. Eu cred că știa engleză, mai ales că erau doi, măcar puțin, dar nici măcar unul nu spunea nimic. Cred că ei stau acolo la pândă până trece o mașină de România sau din străinătate, fiind chiar la graniță. Ei dau amenda, nu te lasă să o contești, își pun amenda în registru și după sunt fericiți că au dat amenda”, a mai explicat bărbatul în final.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide