Un polițist trebuie să plătească pagubele după ce a avariat autospeciala din dotare când a prins un infractor

Publicat: 18 12. 2020, 10:06
Actualizat: 18 12. 2020, 11:03

Un polițist va trebui să plătească din propriul buzunar pagubele după ce și-a avariat autospeciala din dotare. Acesta a prins un infractor, dar a fost sancționat pentru că a avariat mașina.

Polițistul din Budești, județul Călărași, s-a ales cu mașina avariată în timpul unei misiuni. Incidentul a avut loc în luna iunie a acestui an, relatează Sindicatul Europol. Acesta a intrat pe contrasens pentru a opri un bărbat cunoscut pentru că obișnuia să circule fără permis și uneori băut.

Două autospeciale neinscripționate încercaseră anterior să-l oprească, dar bărbatul fără permis reușise să le ocolească.

“La scurt timp însă, un alt coleg s-a folosit de avantajul că circula din sens opus și i-a blocat calea, acroșând autoturismul fugarului”, povestesc reprezentanții Sindicatului Europol.

Polițistul a fost cercetat în cadrul unei anchete interne și a fost considerat vinovat pentru pagubele materiale înregistrate. Acesta a fost sancționat de șefii săi.

Polițistul a fost amendat și va trebui să plătească reparația autospecialei

Bărbatul a fost arestat pentru o perioadă de zile pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. Dar și polițistul a fost sancționat.

„Cu toate că polițistul şi-a pus în pericol viața prin efectuarea acelei manevre care a dus la prinderea fugarului, aşa cum suntem obișnuiți din păcate, instituția a declanșat cercetarea administrativă împotriva sa, fiindu-i imputată reparația autospecialei de poliție”, notează Europol.

Mai mult, s-a dispus ca polițistul care l-a oprit pe agresor să fie sancționat contravențional. Acesta a fost amendat cu 435 de lei. I-a fost suspendat și dreptul de a conduce pe drumurile publice pentru o perioadă de 60 de zile. Motivul a fost faptul că a circulat pe sens opus cu autospeciala de poliție.

Sindicatul Europol trage un semnal de alarmă. La această oră, „la nivelul Poliției Române, nu există o procedură pentru oprire forțată care să poată fi aplicată în astfel de circumstanțe”.

VIDEO: