Poliţia şi-a făcut şi ea de cap în minivacanţă, dar în ciuda şoferilor

Publicat: 06 12. 2017, 08:15
Gabriela Vrânceanu Firea, primar al bucureştilor, şi-a găsit un nou duşman, UBER. A fost o zi lungă cu răspunsuri şi ale companiei vizate de reforma transportului în sistem ride-sharing / taxi, şi cu răspunsuri COTAR  – care susţine ofensiva primăriţei.
 
„Aplicaţiile ca Uber, serviciile de carsharing, de taxi şi transportul în comun constituie, împreună, soluţii care pot duce la reducerea aglomeraţiei, a poluării şi pot rezolva problema parcărilor din Bucureşti. Peste 350.000 de bucureşteni se bazează pe Uber pentru drumurile zilnice şi mii de şoferi parteneri fac un venit în plus, prin intermediul aplicaţiei şi contribuie la bugetul public. Ne dorim să discutăm despre viitorul industriei de transport împreună cu municipalitatea şi cu alţi actori din industrie pentru a face ceea ce este cel mai bine pentru consumatori şi pentru oraş. Credem că dialogul este cea mai bună cale pentru a oferi bucureştenilor cele mai bune servicii de transport” – oficialii Uber Romania.
 
Între timp, dl primar Robu îşi vede de treaba lui la Timişoara şi prin organismele pe care le conduce, reuşeşte să promită ceva extrordinar, un canal navigabil Bega-Viena via sârbi. Asta ar urma după o investiţie de 14 milioane de euro, împărţiţi la noi şi la sârbi. 
 
Volkswagen nu pare interesată nici de lucrurile bune, nici de cele mai puţin bune care se întâmplă în România. Tocmai a lansat o maşină cu 270 de cai putere. Polo GTI R5 se bazează pe noul Polo GTI, deşi motorul său turbo cu patru cilindri este de fapt mai mic: regulamentui motorsportului dictează că trebuie să aibă dimensiunea de 1,6 litri.
Dar, cu cei 272 de CP şi cei 400 Nn canalizaţi spre roţi printr-o tracţiune integrală, este în mod clar mai puternic. Ajunge de la 0 – 100 de km /k în 4.1 secunde, viteză ce poate fi obţinută prin intermediul cutiei de viteze secvenţiale cu cinci trepte. 
 
În perioada 27 noiembrie – 3 decembrie, poliţiştii au depistat 28 de şoferi care circulau cu viteze excesive pe autostrăzi, cea mai ridicată fiind de 218 km/h, pe Autostrada 3.
 
„Pe autostrada 1, 15 şoferi au fost înregistraţi circulând cu viteze cuprinse între 181 şi 197 km/h, pe autostrada A2, a fost depistat un şofer care circula cu viteza de 192 km/h, iar pe autostrada A3, au fost depistaţi 12 şoferi care au depăşit limita legală de viteză, circulând cu viteze cuprinse între 183 şi 218 km/h. Viteza maximă a fost înregistrată la data de 28 noiembrie, când poliţiştii care acţionau pe A3 au depistat o femeie, de 29 de ani, din Zalău, conducând cu viteza de 218 km/h. Acesta a fost sancţionat cu amendă de 2.900 de lei şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 90 de zile. Toţi conducătorii auto au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi între 1.305 şi 2.900 de lei şi le-au fost reţinute permisele de conducere, pentru 90 de zile”, transmite Poliţia Română.
 
Regel Mihai I a murit ieri la 96 de ani, după o suferinţă lungă de cel puţin un an. Mare pasionat de maşini toată viaţa, el ne-a lăsat moştenire un garaj plin de o istorie excepţională. Drum lin, Majestate!
 
Autor Alexandru Banu