Poliția a destructurat o grupare interlopă care fura mașini de lux din străinătate și le înmatricula fraudulos în România. 51 de persoane au fost reținute în București și județele Ilfov, Dâmbovița, Prahova, Ialomița și Mureș.
România este o placă turnantă în traficul cu mașini de lux furate din vestul Europei. Profitând de corupția generalizată, hoții de mașini nu au nicio problemă să înmatriculeze mașinile în țara noastră. Pentru aceasta au nevoie de complicitatea celor de la înmatriculări, de la taxe și impozite și de la RAR, dar aceste servicii au fost deja compromise de nenumărate ori.
Polițiștii au anunțat că mai mulți membri ai clanurilor Duduianu și Sportivii din București au fost ridicați miercuri într-un dosar de corupție și fals. Procurorii și polițiștii au făcut aproape 50 de percheziții în Capitală și în cinci județe, în căutarea membrilor unei rețele care fura autoturisme de lux din vestul Europei.
Mașinile erau aduse în România cu acte false. Funcționari din Sectoarele 4 și 5 erau apoi mituiți, pentru a îi ajuta pe membrii grupării să înmatriculeze autovehiculele și să le vândă. Faptele s-ar fi petrecut din 2020 și până în prezent. Procurorii suspectează mai multe persoane specializate în furtul de autoturisme de lux din străinătate, care ar fi transportat și înmatriculat mașinile pe teritoriul României prin utilizarea de acte de proveniență false.
„Unii membri ai acestei grupări ar fi pretins și primit diferite sume de bani pretinzând că au influență asupra unor angajați din direcțiile de taxe și impozite ale unor primării și Registrul Auto Român și îi pot determina pe aceștia, direct sau indirect, prin intermediul altor persoane , să își îndeplinească în mod contrar atribuțiile de serviciu și să înmatriculeze aceste autoturisme”, se arată într-un comunicat alo Poliției Române.
Surse judiciare au precizat, pentru Gândul, că percheziții sunt și la lideri ai clanurilor Sportivii și Duduianu. Printre cei vizați sunt și Cornel Schuster, zis Buburuză, din clanul Sportivii, și Amar Duduianu.