Polestar 3 a intrat oficial în producție. Fratele lui Volvo EX90 va concura cu Tesla Model X

Autor: Ionuț Vîlciu 27 feb. 2024 Știri auto

Polestar anunță că producția noului său SUV electric a luat startul în China. Compania derulează primele teste de producție și în Statele Unite.

Producția noului SUV Polestar 3 a început în China, potrivit unui anunț făcut chiar de companie. Pe lângă faptul că va fi produs la fabrica Chengdu, din China, noul model al producătorului suedez va fi construit și în Statele Unite ale Americii. Producția la uzina din Carolina de Sud ar urma să demareze la jumătatea acestui an. Polestar anunță că prima serie de teste de producție timpurie din fabrica americană a fost finalizată cu succes.

„Această mașină uimitoare face un pas semnificativ înainte, începutul producției marcând o piatră de hotar importantă în călătoria noastră de la o companie cu una la trei mașini în acest an. Am atins, de asemenea, pregătirea pentru lansare la fabrica din Ridgeville, Carolina de Sud, și suntem pe drumul cel bun cu planurile noastre de a începe fabricarea Polestar 3 în SUA”, a declarat Thomas Ingenlath, CEO-ul Polestar.

Polestar 3 va rivaliza cu Tesla Model X

Din punct de vedere al înfățișării exterioare, noul SUV al celor de la Polestar preia câteva elemente de design de la modelele anterioare din gama producătorului suedez și de la conceptul Precept. Chiar dacă folosește o platformă comună cu Volvo EX90, Polestar 3 se diferențiază printr-un design mult mai atletic, cu forme dinamice, care dau impresia unui vehicul mai sportiv.

Polestar 3 este echipat cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte, motoare care dezvoltă împreună 490 CP și un cuplu maxim de 840 Nm. Pachetul Performance saltă puterea la 517 CP, iar cuplul maxim crește la 910 Nm. Polestar 3 este echipat cu o baterie cu o baterie de 107 kWh, care promite o autonomie de până la 610 kilometri, potrivit standardelor WLTP.

SUV-ul electric poate sprinta de la 0 la 100 km/h în 5 secunde. Cu pachetul Performance selectat, același sprint este posibil în doar 4,7 secunde. Indiferent dacă mașina este echipată sau nu cu pachetul Performance, viteza maximă este 210 km/h.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Polestar


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide