Peste 2.300 de locuri de parcare noi au fost marcate în București

Autor: ProMotor 28 aug. 2024 Știri auto

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a făcut un anunț pe Facebook. El a informat că echipele Companiei Municipale Parking au marcat peste 2.300 de locuri noi de parcare în zona Cotroceni. Aceste locuri au fost adăugate pentru a îmbunătăți accesibilitatea și organizarea parcării în această parte a orașului.

Nicușor Dan a precizat că regimul de parcare cu plată a fost reglementat pe aproape 50 de artere, inclusiv pe străzile Ana Davila, Dr. Grigore Romniceanu, Dr. Nicolae Paulescu, Dr. Robert Koch, Sfântul Elefterie, Dr. Ştefan Capşa și Dr. Victor Babeş. Acest lucru vizează să faciliteze parcarea și să reducă aglomerația în zonele centrale ale orașului.

În plus, primarul a menționat că în perioada următoare vor fi trasate încă 2.200 de locuri de parcare cu plată pe alte 23 de artere, inclusiv pe alveola Nicolae Caramfil, străzile Feleacu, Aviaţiei, Popa Savu, Căderea Bastiliei, Iancu de Hunedoara, Vasile Alecsandri și Smaranda Brăescu.

Într-o postare din noiembrie 2023, Nicușor Dan a anunțat că în centrul Capitalei au fost amenajate peste 30.000 de locuri de parcare cu plată și a exprimat speranța ca numărul acestora să depășească 90.000.

Aceste măsuri fac parte dintr-un efort continuu de a îmbunătăți infrastructura de parcare în București, contribuind astfel la un oraș mai bine organizat și mai accesibil pentru toți locuitorii și vizitatorii săi.

S-au instalat mai multe indicatoare rutiere noi în tot Bucureștiul

Tot pe Facebook Nicușor Dan anunță că în prima jumătate a acestui an, Administrația Străzilor București a efectuat mai multe tipuri de lucrări, pentru buna desfășurare a traficului, în toate cele șase sectoare ale Capitalei. Astfel, în perioada ianuarie – august, a trasat mai multe tipuri de marcaje, pe o suprafață de aproximativ 40.000 mp.

Este vorba despre marcaje rutiere, longitudinale, săgeți direcționale, pentru trecerile de pietoni, marcarea staţiilor STB, a locurilor de parcare pentru persoane cu dizabilităţi şi pentru evidenţierea zonelor din apropierea şcolilor şi grădiniţelor.

În aceeași perioadă, a instalat aproximativ 3.900 indicatoare rutiere noi și a reparat alte aproximativ 8.500, a instalat 6.400 stâlpișori antiparcare și de delimitare în trafic, a montat limitatoare de viteză pe o lungime de peste 760 m.

De asemenea, a amplasat peste 180 de panouri de protecție în jurul școlilor, alte 470 fiind reparate.

Lucrările au fost executate în zone intens circulate, pe artere precum Șoseaua București – Ploiești, Șoseaua Nordului, Bd. 1 Decembrie, Bd. Aerogării, Bd. Ion Mihalache, Șoseaua Mihai Bravu, Bd. Dacia, Prelungirea Ghencea, Calea Moșilor, Șoseaua Pantelimon, Podul Grant, Podul Basarab, Piața Hurmuzachi, str. Traian, str. Doamna Ghica, str. Apusului, etc.

Administrația Străzilor București va derula astfel de lucrări pe tot parcursul anului, întrucât este un proces continuu pentru ca circulația rutieră și pietonală să se desfășoare în condiții de siguranță.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Nicușor Dan - facebook



Comentarii
Inchide