Peste 140.000 de automobile Mini Cooper Electric, rechemate din cauza riscului de incendiu

Autor: Ionuț Vîlciu 04 sept. 2024 Știri auto

Mini recheamă în service peste 140.000 de exemplare Cooper Electric din cauza unui risc de incendiu. Care este cauza problemei?

BMW anunță o rechemare la nivel global pentru peste 140.000 de exemplare Mini Cooper electric. Mașinile prezintă un risc de incendiu din cauza problemelor cu bateriile, transmite Reuters.

Producătorul german de automobile BMW recheamă vehicule electrice Mini Cooper SE din cauza unor probleme la bateriile acestora, măsură care ar putea afecta peste 140.000 de mașini din întreaga lume, a declarat luni un purtător de cuvânt al companiei, pentru Reuters.

Aproximativ 39.000 de vehicule ar putea fi afectate în Germania, a declarat luni compania într-un comunicat, adăugând că nu se cunosc accidente sau răniri în acest context.
Problemele în sistemul bateriei pot duce la supraîncălzire. „Un incendiu la vehicul, chiar și atunci când acesta este parcat, nu poate fi exclus”, se arată în comunicat.

Peste 140.000 de exemplare Mini Cooper SE sunt vizate

Software-ul mașinii conține o funcție de diagnosticare care recunoaște o defecțiune a bateriei și alertează șoferul. Clienții care au primit mesajul sunt rugați să viziteze un partener Mini, a spus compania.

Se pare că noua generație, care a fost lansată anul trecut, nu este afectată de aceste probleme. Mașinile vizate sunt cele din generația precedentă și se pare că izolația bateriei de înaltă tensiuni ar putea fi defectuoasă.

Potrivit Motor1, afectate sunt exemplarele de Mini Cooper SE care au fost produse în Europa între noiembrie 2018 și ianuarie 2024. Noua generație, prezentată în 2023, nu este în mod explicit afectată. Aceste vehicule, numite Cooper Electric, se bazează pe o platformă diferită și sunt construite de Mini în cooperare cu compania chineză Great Wall Motors din China.

Potrivit ADAC, motivul rechemării este legat de probleme cu bateria de înaltă tensiune. Testele de calitate au arătat că carcasa bateriei de înaltă tensiune are scurgeri. Acest lucru ar putea permite umezelii să pătrundă în baterie și, eventual, să declanșeze o defecțiune de izolație.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mini


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide