Pe autostradă, de la Pitești la Constanța, chiar de anul acesta?! Când vor fi gata lucrările | VIDEO

Autor: Radu Țuțulan 05 aug. 2024 Știri auto
Pe autostradă, de la Pitești la Constanța, chiar de anul acesta?! Când vor fi gata lucrările | VIDEO

Românii vor putea circula pe autostradă, de la Pitești la Constanța, chiar de anul acesta, susțin autoritățile. Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor a publicat imagini chiar din mijlocul șantierului.

Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a prezentat cum arată șantierul Autostrăzii București.

Odată ce acest lot din A0, care leagă A1 de A2 va fi gata, românii vor putea merge doar pe autostradă, de la Pitești la Constanța.

Pe autostradă, de la Pitești la Constanța, chiar de anul acesta?!

Secretarul de stat a mers într-o nouă vizită pe șantierul de la Lotul 3 Sud al A0, ultimul lipsă din secțiunea de sud a A0.

Peste 16 km, din cei 18, au stratul de bază așternut. Pe cei 16 km, 7 kilometri au stratul de binder așternut. Analiza pe care am făcut-o cu responsabilii din șantier pe toate punctele critice (…) dacă nu apar elemente noi și mobilizarea va fi cea pe care am discutat-o, încă este posibil ca până la sfârșitul acestui an să circulăm de aici de la Bragadiru, de la intersecția cu DN6, până la Autostrada A1 București-Pitești, împreună cu nodul rutier, să fie în trafic”, a spus Scrioșteanu, pe pagina sa de Facebook.

El a amintit că acest Lot 3 sudic face conexiunea la nivel de autostradă între A1 Pitești-București – DN6 – DN5 – DN4 – A0 – A2 București-Constanța.

La pasajul principal care supratraversează Autostrada A1 București-Pitești s-a turnat deja placa de suprabetonare. Acum, urmează să se monteze lisele de parapet.

Așadar, există posibilitatea ca, de la finalul acestui an, și acest lot să fie deschis circulației. Ceea ce înseamnă că șoferii care vin din vestul țării vor circula pe autostradă până la malul mării.

Drumul spre mare, mai rapid

Compania Națională de Drumuri a deschis circulația, la finalul lunii iulie, pe nodul rutier care face legătura într A0 și A2.

Acest nod rutier permite celor care vin dinspre DN 4, să meargă direct pe autostradă până ajung pe litoral.

Odată cu inaugurarea acestui nod rutier, Autostrada București a mai „primit” încă 10 kilometri. Noul tronson al A0 face parte din lotul 1, Glina – Vidra.

Astfel, drumul spre mare este mai rapid și mai ușor de parcurs pentru cei care vin din zona de sud a Bucureștiului.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide