Parchezi maşina aiurea? Iată cum şi cine ţi-o va ridica
Maşinile parcate neregulamentar vor fi ridicate la solicitatea Poliţiei Rutiere, de către un serviciu public al Primăriei, asta după ce oamenii legii l-au sancţionat în prealabil pe şoferul care a parcat neregulamentar, a declarat pentru un site de ştiri, comisarul şef Florentin Brăcea, directorul Direcţiei Rutiere din Poliţia Română.
”Noi am reglementat tehnic procedura care nu era acoperită de Hotărârea de Guvern. Ce face fiecare primărie în parte vom vedea. Noi o să avem discuţii cu fiecare în parte la nivel local, prin serviciile rutiere şi dânşii vor emite actele necesare”, a explicat Florentin Bracea.
Acest lucru nu se va întâmpla peste noapte, pentru că mai este de aşteptat ca noile modificări să intre în vigoare, după care vor fi „consultări şi discuţii” pentru a se ajunge la un consens.
Aplicarea legii se va face gradual. Întâi se aplică sancţiuni în zona respectivă pentru oprire şi staţionare neregulamentară. Dacă există o problemă care nu se poate rezolva abia atunci se va ridica maşina.
În cazul în care, în maşină se află un animal de companie aceasta probabil nu va fi ridicată, urmând ca mai întâi să se căute proprietarul sau se vor aplica alte metode poliţieneşti.
Noile reglementări interzic oprirea voluntară a vehiculelor pe pistele pentru biciclete şi pietoni, precum şi pe trotuar, cu excepţia zonelor marcate corespunzător.
”Ridicarea vehiculului nu se dispune, sau dacă a fost dispusă, nu se pune în executare sau încetează în cazul în care în vehicul este vizibilă prezenţa unei persoane. În această situaţie, conducătorul vehiculului este direct răspunzător de situaţia în care prezenţa persoanei/lor este vizibilă cu ocazia dispunerii unei astfel de măsuri”, a mai explicat comisarul şef.
Măsura ridicării se dispune în scris, în trei exemplare: primul exemplar rămâne la emitent, al doilea – la administratorul public/local, iar al treilea – la persoana care solicită înapoierea vehiculului, pentru sursa mai sus citată.