Producătorul german de automobile Opel anunță introducerea a două culori noi în gama modelelor Astra și Mokka. Compacta germană va putea fi comandată într-o nouă nuanță de galben, în timp ce SUV-ul din Russelsheim va fi disponibil de-acum și pe verde.
„Culoarea mașinii trebuie nu doar să satisfacă nevoile clientului, ci și să se potrivească cu dimensiunile și forma acesteia”, spune Nicole Heidt, designer șef adjunct de design în cadrul departamentul de culori și materiale de la Opel. „Un model compact precum Astra se potrivește cel mai bine cu nuanțe sofisticate metalizate, care sunt foarte populare în rândul clienților din acest segment de piață”.
Încă de la începutul procesului de dezvoltare a noului Astra, cei de la Opel au dorit ca a șasea generație Astra să fie disponibilă într-o nuanță de galben. De altfel, această culoare are o tradiție îndelungată în gama celui mai bine vândut model.
Ca de obicei, Nicole Heidt a început procesul de creație a noii nuanțe cu cercetarea tendințelor în materie de culoare, folosind instrumente profesionale. Bazându-se pe propria expertiză, ea a început să se gândească la crearea unei nuanțe de galben mai închisă pentru Astra. Aceasta se numește Yellow Amber.
Procesul de dezvoltare a unei noi culori poate dura până la patru ani. În același timp, vopseaua în forma sa finală trebuie să fie gata cu 12 luni înainte de începerea producției. „Galbenul pe care l-am ales drept culoare de lansare pentru noul Astra la începutul procesului și-a atins obiectivul”, a mai spus Nicole Heidt. „Aceste culori sunt în trend acum”.
În ceea ce-l privește pe Mokka, Opel a căutat o nouă culoare îndrăzneață, care să imprime un aer de sportivitate. Cercetările aceleiași Nicole Heidt au arătat că tonurile de verde sunt foarte populare în rândul clienților. „Verdele este culoarea perfectă pentru un automobil electric precum Mokka-e”, a precizat aceasta. Drept urmare, noul Mokka este disponibil de-acum într-o nouă nuanță, denumită Matcha Green.
Uzina Opel din Russelsheim utilizează în prezent tehnologia de vopsire „3-wet”, care elimină o etapă completă de uscare din proces. În comparație cu procesele convenționale de vopsire, această metodă inovatoare reduce emisiile anuale de CO2 cu aproximativ 2.200 de tone. În plus, oferă niveluri ridicate de protecție împotriva coroziunii și a diverselor zgărieturi sau lovituri. Consumul anual de apă în acest caz este redus cu aproximativ 1.800 de metri cubi.