Opel aniversează 30 de ani de la lansarea Corsa B

Autor: Adrian Somai 18 iul. 2023 Știri auto

Corsa este fără doar și poate unul dintre cele mai cunoscute și mai apreciate modele din gama constructorului german Opel, cifrele de vânzări dovedind acest lucru de-a lungul timpului. În 2021, Corsa a fost cea mai bine vândută mașină în Regatul Unit, iar în ultimii doi ani cea mai populară mașină mică din Germania. De la lansarea sa din 1982 și până astăzi, au fost produse peste 14,5 milioane de unități Opel Corsa.

Acum au început vânzările noului Opel Corsa, care ne-a fost prezentat ca fiind mai modern, mai digital și mai diversificat ca niciodată. Noul Corsa este disponibil pentru prima dată în două niveluri de performanță cu baterii electrice, sub denumirea Corsa Electric. Noul Corsa vine cu un design modern, bine conturat, învelit de vopseaua Grafik Grey, peste care s-a pus noua emblemă Corsa, în centrul hayonului, așa cum s-a văzut pe ediția limitată „Opel Corsa 40”.

Printre noutățile principale remarcăm un design nou în partea frontală și un propulsor mild-hybrid. În partea frontală, noul Opel Corsa primește așa numitul Opel Vizor, aceasta fiind și cea mai importantă schimbare din punct de vedere estetic pentru modelul subcompact. Mai observăm o nouă grilă frontală și niște faruri LED Matrix noi cu o semnătură luminoasă nouă, care conțîn 14 elemente individuale.

Opel Corsa B, un model mai rotunjit și mai delicat

Începând cu 1993, Corsa B a deschis o nouă eră, fiind primul Corsa „made în Eisenach“. În ciuda succesului înregistrat de Corsa A, la Rüsselsheim s-a luat decizia în urmă cu 30 de ani de a realiza un Corsa B mai atrăgător pentru femei. Rezultatul îl cunoaștem deja cu toții, Opel aducând pe piață un Corsa mult mai rotunjit și mai delicat.

Dezvoltarea ulterioară de la generația A la B a adus beneficii și în ceea ce privește confortul și, mai ales, siguranța. Corsa a crescut cu 10 centimetri, ajungând la o lungime de aproape 3,73 metri, a avut un ampatament mai mare și console de caroserie extrem de scurte. În plus, parbrizul a fost tras mai mult în față, iar partea din spate a modelului cu cinci uși era înclinată în jos, într-un unghi pronunțat.

Toate aceste modificări au permis modelului Corsa B să ofere cele mai bune valori din clasa sa în ceea ce privește spațiul și libertatea de mișcare (spațiu pentru cap, umeri și picioare). Geamurile mari și stâlpii îngustați au creat o atmosferă interioară luminoasă și aerisită, permițând o vizibilitate bună în toate direcțiile.

Cea de-a doua generație Corsa a stabilit noi standarde de siguranță în segmentul mașinilor mici. Rigiditatea torsională a caroseriei fusese mărită cu 40% față de predecesorul său. Pentru prima dată în această clasă, au fost montate standard traverse duble de oțel în portiere, care ofereau pasagerilor protecție suplimentară în cazul unui impact lateral, și dispozitive mecanice de tensionare a centurilor de siguranță pe scaunele din față.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Opel


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide