O Tesla e ca un tanc, nu vrei să te lovești de așa ceva. Consecințe incredibile – VIDEO

Publicat: 21 12. 2020, 17:32
Actualizat: 21 12. 2020, 17:32

O Tesla e ca un tanc, nu vrei să te lovești de așa ceva. O dovedesc nenumărate accidente în care au fost implicate mașinile producătorului american. A văzut-o pe pielea lui un american imprudent care a lovit o Tesla Model 3 pe autostradă. Consecințele au fost incredibile.

Intră în Galeria FOTO

O mașină Tesla, ca mai toate mașinile electrice, au o masă relativ mare, dar și un centru de greutate jos. Ambele sunt asigurate de centrul de greutate jos, datorat de pachetul de baterii care are o masă importantă și este amplasat în podeaua mașinii. În plus, cum mașinile Tesla au cele mai mari baterii din industria auto, nu e surprinzător că sunt și printre cele mai grele. Tesla Model X, spre exemplu, cântărește aproape 2,3 tone. La celălalt pol, Model 3 este încă foarte greu, cu o masă între 1,6 și 1,8 tone.

Prin urmare, masa mare și centrul de gravitate jos, combinate cu capacitățile sistemului Autopilot, fac ca mașinile Tesla să fie printre cele mai stabile mașini de pe șosea. A constatat acest lucru  pe pielea lui un american imprudent care a lovit o mașină Tesla pe autostradă. Impactul a fost imortalizat de excelentul sistem de camere TeslaCam al mașinii Tesla.

Tesla e ca un tanc: Cum se comportă în caz de accident?

Potrivit unui utilizator Reddit, posesorul mașinii Tesla, un prieten de-ai săi, rula pe autostradă în momentul în care un Nissan Sentra condus agresiv de un șofer fără experiență a încercat să-l depășească, pentru a intra apoi brusc înapoi pe bandă. În acel moment, mașina sa a lovit Tesla condusă regulamentar. Surprinzător, aceasta nici nu s-a clintit. În schimb, Nissan-ul a fost proiectat în parapetul de pe mijlocul autostrăzii.

Dacă Tesla ar fi fost o mașină ușoară, o astfel de lovitură, în special la viteze de autostradă, ar fi dus la un accident cu consecințe grave. Din fericire pentru șoferul Tesla, masa mașinii a fost suficient de mare pentru ca mașina sa să nu se abată de la traiectorie. În schimb, celălalt șofer nu a fost la fel de norocos.

Potrivit proprietarului mașinii Tesla, mașina sa rula cu sistemul Autopilot cuplat în momentul accidentului. Acesta, și în special componenta care asigură centrarea pe bandă a mașinii, a contribuit la stabilitatea traiectoriei. Morala? Nu e o idee bună să loviți mașini Tesla pe șosea. Nu doar pentru că cel mai afectat de impact nu va fi modelul Tesla, ci și pentru că sistemul de camere al acestei mașini va înregistra întregul eveniment, asigurând probele necesare pentru posesorul acestei mașini.

Dacă v-a impresionat filmarea și vreți o mașină Tesla, avem vești bune: producătorul american va deschide în curând o reprezentanță în România. Până atunci, trebuie știut că mașinile Tesla pot fi cumpărate prin programul Rabla Plus, chiar și acum.