O nouă mașină electrică ieftină ajunge în Europa. Costă 23.000 de euro și parcurge 310 KM cu o încărcare

Autor: Ionuț Vîlciu 20 aug. 2024 Știri auto

Chinezii de la Dongfeng aduc în Europa o nouă mașină electrică accesibilă. Noul model este deja disponibil în Elveția și costă 23.000 de euro.

Producătorii chinezi încep să se impună din ce în ce mai mult pe piața auto din Europa. Principalul lor atu este prețul mai mic decât al concurenților europeni, iar noua mașină pe care Dongfeng o aduce în Europa vrea să concureze cu Citroen e-C3 și Fiat Grande Panda, printre altele.

Potrivit Autocar, Dongfeng Nammi Box este disponibil în prezent pe piața din Elveția, fiind o mașină cu dimensiuni și specificații similare cu noul Citroen e-C3, unul dintre cele mai ieftine modele electrice din Europa.

În prezent, Dongfeng Nammi Box are un preț de listă de 23.000 de euro și, pentru a menține acest preț mic, mașina ar urma să fie produsă în fabrica pe care Dongfeng vrea să o deschidă în Italia. Producătorul auto chinez se află în prezent în discuții avansate cu guvernul italian cu privire la construirea fabricii. Dacă ar deschide această fabrică în Italia, producătorul chinez va putea evita taxele impuse de UE pentru mașinile electrice importate din China.

Dongfeng Nammi Box are o autonomie maximă de 310 km

Mașina este construită pe platforma S3, proprietară Dongfeng, fiind o mașină mică, ce măsoară 4,02 metri în lungime. Nammi Box folosește o baterie de 42,3 kWh, despre care producătorul declară că are o autonomie maximă în regim WLTP de 310 kilometri.

Nammi Box este echipat cu un singur motor electric, care produce 94 CP. Prin comparație, Citroen e-C3 folosește o baterie de 44 kWh și un motor electric de 113 CP, având o autonomie maximă de 320 de kilometri.

La interior, mașina este dotată cu un instrumentar de bord de 5 inch și cu un ecran central de 12 inch. De asemenea, scaunele față pot fi pliate complet, ceea ce creează o suprafață plană.

În China, Nammi Box este oferit și cu o baterie de 31,5 kWh. Cu toate acestea, varianta mai mică de baterie nu va fi disponibilă și în Europa.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dongfeng


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide