O mașină Tesla pe Autopilot a lovit din nou o mașină de poliție staționată

Publicat: 30 08. 2021, 13:41
Actualizat: 30 08. 2021, 13:41

O mașină Tesla pe Autopilot a lovit din nou o mașină de poliție staționată pe marginea drumului. Momentul coincide cu investigația amplă aflată în desfășurare în Statele Unite, după numeroase cazuri asemănătoare semnalate începând din 2018.

Intră în Galeria FOTO

Este un lucru știut că (nici) mașinilor Tesla nu le plac polițiștii. Aparent, sistemul Autopilot al mașinilor americane „vânează” mașinile de poliție și cele ale serviciilor de intervenție, provocând accidente aparent inexplicabile. De asemenea, sistemul Autopilot are dificultăți în identificarea corectă a camioanelor, atunci când acestea se află perpendicular pe direcția de mers.

„Din 2018, NHTSA a identificat 11 accidente în care mașinile Tesla „au ajuns în apropierea locurilor în care se acordă primul ajutor și au lovit unul sau mai multe vehicule implicate în aceste situații”. Au fost raportate 17 răniri și o victimă în aceste accidente. NHTSA va face o evaluare preliminară a funcției de pilot automat la modelele Y, X, S și 3, produse de Tesla în perioada 2014-2021”, anunța autoritatea rutieră din Statele Unite într-un comunicat transmis în urmă cu două săptămâni.

În mijlocul acestei investigații, un nou accident s-a produs sâmbătă, 28 august, scenariul fiind tras la indigo: o mașină Tesla aflată pe Autopilot a lovit o mașină de poliție staționată. Ca și în alte cazuri de acest fel, mașina de poliție avea activate luminile de avertizare.

O Tesla pe Autopilot a lovit o mașină de poliție staționată. Investigație amplă în Statele Unite

Accidentul a avut loc pe marginea unei autostrăzi din Florida, unde polițistul oprise pentru a ajuta un șofer a cărui mașină se defectase. Din fericire, polițistul nu a fost rănit, dar au avut nevoie de îngrijiri medicale atât șoferul mașinii Tesla, cât și cel al mașinii defecte.

Sistemul Autopilot al mașinilor Tesla este frecvent abuzat de șoferi. Pe internet circulă numeroase filmări în care cel care ar trebui să conducă mașină stă pe bancheta din spate, sau se uită la filme în timp ce mașina rulează cu viteză pe autostradă.

Sistemul Autopilot folosește un sistem de camere video și, uneori, senzori radar pentru a procesa informațiile din trafic, putând rula autonom în anumite situații. Sistemul nu a fost conceput, însă, pentru a rula fără intervenția șoferului. Faptul că mulți proprietari de mașini Tesla trec cu vederea acest aspect a stat la baza a numeroase accidente produse, unele cu consecințe tragice.

sursa: ABC News

Citește și…